AAK: Lévai vereséggel zárta a csoportkört a Körmend

A vasiak végül négy légióssal álltak fel Szlovákiában és a fiatalokat úfjent sokat játszatva szoros végjáték után kaptak ki az Alpok Adria Kupában.

Alpok-Adria Kupa, A-csoport, 6. forduló:

Patrioti Levice (szlovák, 3-2) - Egis Körmend (magyar, 4-2) 82-79 (19-25, 21-11, 23-24, 19-19)

Körmend: McNeaill 14/6, Bradford 13/6, Oroszi 5/3, Hammonds 16/6, Delas 14.
Csere: Ferencz 12/12, Németh 4, Lajsz 2, Balogh -, Kiss M. -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A körmendiek Price-t végül nem nevezték erre a derbire - ahogy a sérülésből lábadozó Csorvásit sem - Matthias Zollner ezt a helyzetet pedig tökéletesen fel is használta arra, hogy tovább építse a fiatalokat, ennek megfelelően a 19 éves Oroszi Bence a kezdőben találta magát (és végül majd 21 percet kapott). Delas duplájával és Bradford két kosarával 2-7-re meg is lépett a magyar alakulat, sőt, a korábbi horvát válogatott magasember újabb két találatával 6-13-nál úgy látszott, ebből a meccsből kikerekedhet valami hasonló, mint a körmendiből, melyet végül kiütéssel nyertek meg Ferenczék.

Az utóbbi évek egyik legjobb kezű magyar játékosa rögtön beállása után be is vert egy triplát, majd Lajsz kettese után alakult ki a legnagyobb, 9 pontos vendég előny, viszont ekkor sem kért időt a Léva, de 19-25-re vissza tudott kapaszkodni a vendéglátó az első játékrész zárásánál.

A második etapot Hammonds kettessel, Ferencz pedig hármassal kezdte, így újra kilenccel ment a Körmend, de ekkor nagyot változott a játék képe, Krajovic és Stefek 30-33-nál egészen három pontra visszahozták a szlovákokat, ráadásul hiába kért időt a Zollner-legénység, perceken keresztül nem talált be a piros-fekete had. Oroszi törte meg a gólcsendet egy távolival, ám két jó triplával hosszú idő után újra egyenlő volt az állás (36-36), Gacesa zsákolása és Davis ziccere pedig egy 10-0-s hazai rohamot zárt le, amivel a hazaiak négy pontos előnyt szereztek a félidőre.

A fordulás után Ziak egy hármassal nyitott, Gacesa találatánál pedig már a szlovákok vezettek 10-zel, McNeaill és Hammonds oltották a tűzet, de egy Davis-kinti már 53-42-nél azt jelentette, hogy a körmendieknek észen kell lenniük, hogy ne csússzon ki a meccs teljesen a kezükből. A negyed zárása nagyon jól sikerült viszont a magyar csapatnak, Delas két bentijével és Ferencz újabb hármasával már csak egy egységnyi volt az előnye a Lévának - erre még válaszolt egy duplával Williams, de a három pontos hátrány nem tűt vészesnek magyar szemszögből az utolsó etap előtt.

A negyedik negyedben már sokat esett a játék színvonala, a nagy hullámzás után alapvetően szorosan alakult ez a 10 perc, bár hat pontos előnye többször is volt a szlovák gárdának. 71-71-nél Hammonds egy triplával egalizált, de Williams azonnal visszavette a vezetést a vendéglátóknak és Lajsz kétszer indult, amivel eléggé megtört a mieink lendülete. Három perccel a zárás előtt viszont jöttek Hammonds pillanatai, az ő hármasával hosszú perceket követően újra vezetett a Körmend, viszont a vendégek felvállalták, hogy a szoros végjátékban is adtak lehetőséget a hibázásra az ifjoncaiknak és ezt most győzelemmel nem tudta párosítani Matthias Zollner alakulata - Davis hármasa és Ziak biztoskezű büntetői meghozták a sikert az így a Körmendhez és a Decinhez hasonlóan két vereséggel álló Lévának.

A kedvező egymás elleni eredmények miatt viszont a Körmend így is csoportelsőként jutott tovább és a szlovákok is tovább mehetnek, ha nyernek az utolsó csoportmeccsükön.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus