AAK: Zollner edző győztes bemutatkozása a Körmenddel

A fiatalokat érdemben is sokat játszatva, simán verte a Decint hazai környezetben az Alpok Adria Kupa csoportkörének zárása előtt a Körmend.

Alpok-Adria Kupa, A-csoport, 5. forduló:

Egis Körmend (magyar, 4-1) - BK Decin (cseh, 4-2) 103-78 (35-20, 23-24, 32-11, 13-23)

Körmend: McNeaill 10, Price 4, Németh 12/6, Hammonds 16/6, Delas 14.
Csere: Bradford 16/3, Ferencz 14/12, Balogh 2, Takács K. 6, Lajsz 6, Oroszi 3/3.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A körmendiek első ízben futottak ki a pályára Matthias Zollner, az új vezetőedző irányításával és bizony az új mester nem is volt rest dolgokon változtatni. A sérült Csorvásit leszámítva az alap rotáció rendelkezésre állt, de már az első negyed közepén becserélte a 17 éves Balogh Mátét, majd a 15 ponttal megnyert nyitó etap után a még fiatalabb Takács Kristófot is, a vasiak előnye pedig csak nőtt és az "odavágón" elszenvedett 17 pontos különbséget is "behozta"  már az első félidő derekán a hazai gárda.

A nagyszünetig valamelyest stabilizálta védekezését a 24 órával korábban Ausztriában fellépő Decin és a 18-at szóró (és 7 labdát elszóró...) Jezek vezetésével támadásban is feléledtek a vendégek és félidőre megmaradt az esélyük, bár látszott, hogy sokkal több energia van a többet is rotáló körmendiekben.

A fordulás után a négy triplát szóró Ferencz, valamint a 14 pontig jutó Mario Delas vették vállaikra a magyar alakulatot és a kiállítás sorsára jutó McNeaill távollétében is gyakorlatilag kiütötte ebben a 10 percben a cseheket a Zaollner-had (32-11).

Ennek megfelelően a záró negyedben már újra bőven kaphattak lehetőséget a fiatalok, akik szépen éltek is ezzel, Takács 6 pontja mellett kiemelendő az is, hogy ők ketten Balogh Mátéval együtt 35 percet tölthettek a parketten - Oroszival együtt pedig 40-et, így a hazai publikum minden szempontból nagyon sokat kapott a német mester debütálásától ezen az estén. A vasiak pedig egy utolsó körös győzelemmel biztosítanák is csoport elsőségüket ebben a kvartettben.

Fotó - kosarsport.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus