Alaposan elverte a Fener a Real Madridot

A Vesely és De Colo nélkül is óriási formában lévő törökök levédekezték a pályáról a fáradtan mozgó, még mindig Hanga Ádám nélkül felálló madridiakat.

 

Euroliga, alapszakasz, 18. forduló

Fenerbahce Beko (török, 12-10) – Real Madrid (spanyol, 20-4) 66-51

A 2021-es év utolsó meccse lett volna a Fener-Real derbi, ám a Covid miatt elhalasztott találkozót most pótolták a csapatok. A spanyolok ezt aligha fogadták kitörő örömmel, hiszen ez már sorozatban a harmadik olyan hetük, amikor három kőkemény meccset kénytelenek játszani. A mostani ellenfelük ráadásul az a Fenerbahce volt, akik a már régóta sérült Nando De Colo és Jan Vesely, azaz a két legjobb játékosuk nélkül is remek formában vannak, az utolsó kilenc meccsükből nyolcat megnyertek és mindent megtesznek a rájátszásba jutásért.

A rangadón ennek megfelelően szenzációs hangulatot teremtettek az isztambuli szurkolók, ám a meccs elejéén Sergio Llull triplái hűteni kezdték a kedélyeket (2-8). Ekkor bizonyára nem sokan gondolták, hogy a Real ponttermése meg is áll az első negyedben, aminek a végén az elit védekezést bemutató Fener már kétszámjegyű különbséggel vezetett (19-8). Továbbra sem találták az ellenszert a vendégek, akik történetük legrosszabb produkcióját nyújtották az első félidőben és mindössze 17 pontot tudtak „termelni” az első 20 perc során (27-17). Így hiába nem sziporkáztak támadásban a törökök sem, fordulás után is ők tudtak rátenni még egy lapáttal teljesítményükre (38-22) és extázisban játszva magabiztosan lezárták a mérkőzést.

A Realnak óriásit kell javulnia, hiszen pénteken újabb El Clásico vár rájuk, akkor remélhetőleg már tényleg Hanga Ádámmal a soraikban.

A Fenerbahce legjobb dobói: Gudurics 12/3, Mahmutoglu 10/6, Pierre 10
A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 14, Llull 12/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus