Allen volt csapata, Hangáék pedig újra a Valencia ellen

18:00-tól Rosco Allen és a Tenerife az Obradoiro otthonába látogat, 18:30-tól pedig a héten másodjára csap össze a Barcelona a Valenciával hazai környezetben.

Rio Natura Monbus Obradoiro (6-2) - Iberostar Tenerife (4-4)  18:00

A vendégeknek a Bajnokok Ligájában nagyon megy, a Ventspils elleni vereség óta zsinórban öt mérkőzést nyertek, otthon és idegenben is megállíthatatlanok, a bajnokságban viszont a legutóbbi három találkozójukat elveszítették, és ebben bizony a Real Madrid elleni kalkulálható vereség mellett volt egy-egy zakó az Andorra és a Zaragoza otthonában is. Mostani vendéglátójuk ráadásul az eddigi idény meglepetéscsapata, hiszen az általában a kiesés ellen küzdő Obradoiro most 6-2-vel ott van a közvetlen élmezőnyben, csak a Valencia és a Barcelona vendégeként szenvedtek vereséget.

Azért érdekes ez leginkább, mert az állományuk most sem nagyon predesztinálná őket erre - a tavalyi mag mellé az Andorrától megszerezték David Navarrót, a Murciától Nemanja Radovicsot, a Joventuttól Albert Sabatot, a lett Valmierától Martins Laksát, illetve a belga Limburg Unitedtől Benjamin Simonst - utóbbit láthattuk Magyarországon, nem egy vezéregyéniség, ha az ACB-től van szó, de a többiek nevétől sem nagyon dob senki hátast. Legnagyobb fogásuk is az Iowa egyetemről kikerülő Matt Thomas, aki 16.3 pontot átlagol 62.1%-os triplával - egységes csapatmunkára és védekezésre építenek leginkább mellette. Nem néz egyszerű feladat elé a Tenerife, mert egy önbizalomtól duzzadó ellenfél otthonába kell látogatnia, amely ráadásul sokkal pihentebb is, hiszen nem szerepelnek egyetlen nemzetközi kupában sem - simán kétesélyes mérkőzés még akkor is, ha papíron erősebb a BL-címvédő.

FC Barcelona Lassa (6-2) - Valencia Basket Club (7-1)  18:30

Ez egy nagy rangadó lesz, hiszen a Top5-ben van mindkét csapat jelenleg a tabellán, a Valencia pedig a címvédő. Külön pikantériája a meccsnek, ami szökőévente fordul elő bármelyik bajnokságban novemberben, hogy a héten másodjára méri össze erejét a két klub, hiszen legutóbb két napja, pénteken mérkőztek meg egymással, akkor tükörsimán nyert a Barca az Euroliga alapszakaszának 8. fordulójában. Annyira sima összecsapással talán nem lehet még egyszer számolni, nincs ekkora különbség a két állomány között, de Hangáék nyilván szeretnének egy hasonlóan egyoldalú, végig kontrollált mérkőzést, főleg hogy az utóbbi időben nagyon komoly hullámzásokat éltek meg. Ha a Bamberg ellen 24 pontos előnyről nem buknak, akkor kifejezetten jó sorozatban lennének egyébként, míg a Valencia főleg a nemzetközi porondon most nagyon bukdácsol, legutóbbi négy meccsét elvesztette, igaz, a bajnokságban a kötelezőket folyamatosan behúzogatták ez idő alatt is.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus