Angliában is nyert a Szolnok, így csoportelső lett

Nagy meccset nyert a Leicester vendégeként a magyar bajnok, ezzel első helyen jutott tovább a FIBA Europe Cup csoportköréből.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 6. forduló

Leicester Riders - Szolnoki Olaj KK 81-84 (20-18, 18-20, 19-19, 24-27)

LeicesterDouse 4, Anderson 6, Burnett 30/9, Holder 3/3, Larsson 7.
Csere: Lascelles -, Washington 6/6, Martin 11, Thomson 8, Gamble 6/6, Ward-Hibbert -.

Olaj: Rowsey 20/18, Kovács 4, Vojvoda 18, Murphy 3/3, Andric 7.
Csere: Tóth 11, Milosevics 19/12, Benke 2, Airington -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Ahogy az várható volt, az angol gárdával Szolnokon is nagyon megküzdő Olaj számára most sem igazán feküdt Larssonék stílusa, 10-4-re elhúzott a Leicester, amikor először észbe kapott a magyar együttes, az egyébként gyengébb napot kifogó Andric hozta közelebb duplájával a vendég gárdát, majd megint ő talált be közelről, de csak 12-12-nél sikerült utolérni a hazaiakat, a nyitó negyedet pedig végül kettővel nyerték a britek - annak ellenére, hogy Milsoevics triplájával 15-18-ra még a mieink vezettek kevesebb, mint egy perccel a játékész vége előtt.

A második etapban a 30-at szóró Burnett főszerepésével tízzel is elhúzott a Leicester (30-20), ám ekkor védekezésben nagyon összeszedte magát az Olaj és Rowsey tripláira építve 35-38-nál már újfent a magyar alakulatnak állt a zászló, ám a negyed zárása újfent nem sikerült jól, ezzel pedig egállal mehettek a felek a nagyszünetre.

A fordulás után teljesen felpuhult védekezésben mindkét csapat, sokkal inkább hagyták élni a másikat a felek, pedig a Szolnok védekezése a második etap utolsó hét percében zseniálisan működött. Ez egy idő után inkább az angoloknak kedvezett, 52-47-nél megint volt esélyük leszakítani az Alekszics-legénységet, de Vojvoda, Tóth és Murphy találataival egy egált sikerült kihozni a játékrész végére.

Az idegtépő csata csak nem akart eldőlni, Washington triplával nyitotta a negyedik negyedet, aztán Larsson is betalált, Milosevics oltotta a tüzet hármasával a túloldalon, de Martin ziccerénél 67-60 után időt kellett kérnie az Olajnak. Itt meg is tudta fogni a meccset a szolnoki had, Rowsey két gyors hármassal hozta vissza a mieinket, majd Vojvoda egyenlített 68-68-nál. Rowsey volt, aki a vezetést is át tudta venni a magyar csapatnak, de Burnett azonnal triplával felelet, amire Milosevics szintén hármassal válaszolt. Thomson közelijével még két perccel a lefújás előtt vezetni tudott a Leicester, ám Vojvoda és a hatodik hármasát is bepörkölő Rowsey ekkor eldöntötték a meccset - amihez a végén Benke kiváló védekezése is kellett mínusz háromnál, így első lett csoportjában az Olaj.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus