Az AEK látogat Szolnokra

Szerda este 18:00-tól a Szolnoki Olaj KK az AEK Athént fogadja a Tiszaligetben, a Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában. A meccs felvezetőjét olvashatjátok.

Bajnokok Ligája, E-csoport, 8. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-6) - AEK Athén (görög, 4-3)
2016.12.07., szerda, 18:00 (TV - Sport1, 17:45)

A görögök keretét október közepén, az első egymás elleni mérkőzés előtt már bemutattuk, hosszabban pedig augusztus végén volt róluk szó.

Várható rotáció:
Ukic - Ivanovics - Milosevics - Sakota - Williams
Szkulidasz - Larencakisz (- Dixon - Vaszileiadisz) - Mavroeidisz (- Falker)

Annyit mindenképp ki kell emelni náluk, hogy Kosztasz Vaszileiadisz az elmúlt két találkozót kihagyta, játéka valószínűleg most is kérdéses, de a hétvégén nem lépett pályára Randal Falker sem, és utóbbi hagyott már ki több mérkőzést is korábban. Michael Dixon szereplése sem vehető 100%-ra, ő sem játszott a Koroivosz elleni bajnokin, de neki más gondja van: a hétvégén, születésnapja után egy nappal letartóztatták miután kocsija összeütközött egy 47 éves nő kocsijával, az irányíthatatlanná vált, és elütött egy 63 éves férfit, aki meghalt. Azóta elengedték Dixont (állítólag nem találtak alkoholt a szervezetében, de az ügy természetesen ezzel nincs lezárva), így elképzelhető, hogy játszani fog.

A görög bajnokságban egyelőre semmi gondjuk nincs, csak az Olympiakosztól kaptak ki másfél hete (78-67), de ezt leszámítva az összes meccsüket hozták, így 8-1-gyel ott vannak a Top3-ban a két nagyágyúval együtt, elég rendesen elszakadva az üldözőktől. A BL-ben már más a helyzet - az első négy körben 3-1-et hoztak, otthon nagyon könnyedén intézték el a Sassarit (78-58), idegenben a Charleroi-t (58-80), és csak a Besiktas tudta őket legyőzni (78-88), viszont az utóbbi három hétben nagyon nyögvenyelős a produkciójuk. A Partizant egy 10-essel megverték (91-81), viszont a Ludwigsburg (72-67) és a Zielona Gora (78-75) otthonában is vereséget szenvedtek. Jelenleg 4-3-mal a harmadik helyen állnak, de egy győzelemre van tőlük a hetedik helyezett, finoman szólva sem biztos még a pozíciójuk - ez nem túl nagy segítség az Olaj számára.

A Szolnok 1-2 biztató teljesítmény után most megint nincs túl jó passzban, három mérkőzést veszített zsinórban Sztojan Ivkovics gárdája, amely a BL-ben továbbra is csak a Sassarit tudta legyőzni, a múlt héten a kifejezetten jó formába lendülő Charleroi elvitte a győzelmet legjobbja sérülése ellenére is (74-79), aztán az Alba Fehérvár ellen egy fordulatos meccsen kapott ki az Olaj a végjátékban (85-79). A magyar bajnok sansza a nemzetközi sorozatban még a hetedik hely megszerzésére és így a FIBA Europe Cupra is sokat csökkent az utóbbi hetekben, és ahhoz, hogy ez az esély visszajöjjön, nagyon kellene legalább egy hazai bravúr a Zielona Gora és a Charleroi legyőzése mellett.

A nagy gond az, hogy a görögök BL-beli bukdácsolása miatt az egyik faktort valószínűleg ki is lőhetjük - a 43 pontos különbséggel megnyert első meccs ellenére az AEK nem veheti félvállról a meccset, mert egy Tiszaligetben elszenvedett zakó számukra azt is jelentheti, hogy elbukják a következő körbe kerülést. Teljesen nyilvánvaló, hogy jóval erősebb kerete van Jure Zdovcnak, de rengeteget segíthetne azért Dixon, Falker és Vaszileiadisz esetleges távolléte az erőviszonyok kiegyenlítésén. Úgy sem a Szolnok lenne az esélyes, de emiatt teher nélkül játszhat a hazai együttes - itt most megint a tisztes helytállás az, amit el lehet várni, a győzelem még hazai pályán is több mint komoly bravúr lenne.

A találkozót a Sport1 csatorna élőben közvetíti 17:45-ös műsorkezdettel!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus