Az utolsó esélybe kapaszkodnának Hangáék (Élőképpel!)

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva Hanga Ádám Avellinójának ma este mindenképpen le kell győznie a legendás Virtus Bolognát.

A hétközi edzőváltást követően vasárnap kora este sorsdöntő ütközetre készül Hanga Ádám és a Scandone Avellino. Az elmúlt 11 bajnoki mérkőzéséből 10-et elvesztő zöld-fehérek az utolsó utáni, igencsak vékonyka esélyükbe kapaszkodnának azzal, hogy ma legyűrik a rájátszásba jutás szempontjából közvetlen riválisnak számító Virtus Bolognát. Ma nyerni kell, hogy életben maradjanak az álmok, hogy legyen még értelme esélyeket latolgatni. Ádámék utoljára tavaly (!) december 12-én nyertek bajnoki mérkőzést saját otthonukban (akkor egy másik Virtust, a Virtus Romát verték 74-70-re), azóta mind az öt hazai bajnokijukat elbukták, így van mit javítani.

Az új mester, Fabrizio Frates elsősorban a csapat mentális hozzáállásában vár komoly változást, aggresszív, de derűs és "görcsmentes" hozzáállást szeretne látni övéitől. Teljesen természetes, hogy ez a rendkívüli eredménytelenség nyomot hagyott a csapaton, egyfajta "bizalmi válságot" eredményezett a csapattársak és a szakmai stáb között, ezen kell most mindenképpen túl lépni, és az elmúlt hetek frusztrációit elfeledve ma a nagy tét ellenére is a lehető legkevesebb teherrel játszani - említette Frates a Bologna elleni mérkőzés előtt. Az új szakvezető mindössze néhány közös edzéssel a háta mögött ma még jelentős változásokat nem ígérhet az Avellino játékában, de abban mindenképpen bízhatunk, hogy felrázza és lelket ver az eredménytelenség miatt már kissé fásult farkas-falkába.

Néhány szót az ellenfélről, arról az ellenfélről amely nemcsak az olasz, de az európai kosárlabdázás egyik legendás klubja. A Virtus Bologna 15-szörös olasz bajnok, 8-szoros olasz kupagyőztes, kétszer nyert Euroligát (1998-ban és 2001-ben - ez utóbbi az utolsó olasz EL cím), egyszer KEK-et és egyszer (2009-ben) EuroChallenge kupát. A jelenlegi keretük ilyen magasságokra még nem hivatott, de egy nagyon jól összerakott és eredményes gárda. A Bologna öt amerikai légiósa (Okaro White, Abdul Gaddy, Juvonte Reddic, Jeremy Hazell és Allan Ray) közül csak Ray számít nagyobb névnek, az egykori Boston Celtics profi a Virtus Romával és a Cedevita Zágrábbal is pályára lépett az Euroligában. A két csapat tavaly decemberi ütközetén még az az Augustus Gilchrist is a Bologna játékosa volt, aki azóta az Alba Fehérvárhoz igazolt, érdekesség hogy Gilchrist helyére azt a Juvonte Reddic-et szerződtette le a Pesarotól a Virtus Bologna, akit épp a Szolnokról érkezett Lóránt Péter szorított ki ott.

Említést érdemel hogy a bolognai vendégek nagyon erős és feletébb ígéretes olasz sorral is bírnak: Matteo Imbro, Valerio Mazzola, Gino Cuccarolo (222 centijével az olasz liga legmagasabb játékosa)  és Simone Fontecchio is sok gondot okozhat Hangáéknak. Különösen utóbbiról, Fontecchióról lehetnek fájdalmas emlékei a mai házigazdának, a mindössze 19 éves Fontecchio az alábbi módon döntötte el a párharc bolognai "odavágóját":

A 7. helyen álló Granarolo Bologna 22 pontjával (2 pontot még az évad elején, korábbi adminisztratív hibáik miatt vontak le tőlük) jelenleg 6 ponttal (3 győzelem) előzi meg a Sidigas Avellinót, így Ádámék egyetlen esélye, ha nem a Metta World Peace-szel jelentősen megerősödő Cantúval akarnak versenyezni az egyetlen kiadó play-off helyért, ha a Bolognába próbálnak "kapaszkodni", de ehhez ma legalább 2 ponttal le kell őket győzni, nincs mese, tényleg ez az utolsó szalmaszál.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Sidigas Avellino - Virtus Granarolo Bologna olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni. (a Virtus Bologna idegenbeli mérkőzéseit élőben közvetítő TRC televízió élő streamje délelőtt még működő élőképet adott, hogy ez a kora esti mérkőzés alatt is így lesz-e, arra garanciát nem tudunk vállalni)

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 24. fordulójának további programja:

Openjobmetis Varese -   Enel Brindisi  82-93
Capo d'Orlando -   Reggio Emilia  67-73
Umana  Venezia -   Vuelle Pesaro   29/03 18:15
Dolomiti Trento -   JuveCaserta   29/03 18:15
Vanoli Cremona -   Acea Roma   29/03 18:15
EA7 Milano -   Dinamo Sassari   29/03 20:30
Tesi Group Pistoia -   Vitasnella Cantù   30/03 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Facebook/Scandone Avellino

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus