Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a Falco

Kedd este 18:00-tól a Brindisit fogadja a magyar bajnok a BL-ben - szerda este 18:15-től a BC Kyiv Basket ellen lép pályára a Körmend a FIBA EC-ben. 

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 13. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5-7) - Happy Casa Brindisi (olasz, 5-7)
2020.01.28., kedd, 18:00

Az olaszok múltjáról, keretéről írtunk már október legelején. Azóta annyi változás történt a keretükben, hogy pont a Falco elleni BL-meccsük után távozott Bogdan Radosavljevic, helyére pedig a rutinos, 33 éves amerikai, Dominique Sutton érkezett, aki két évet lehúzott már korábban Olaszországban (mindkettőt a Trentónál), de játszott a spanyol, a francia, a német, a görög és a litván élvonalban is.

Várható rotáció:
Banks - Thompson - Martin - Brown - Stone
Zanelli - Campogrande - Ikangi - Sutton/Gaspardo - Iannuzzi

Elég hullámzó a talján együttes teljesítménye. Az olasz bajnokságban november végén és december nagy részében gyenge formában voltak, zsinórban négy vereséget gyűjtöttek be, azóta viszont hatból öt mérkőzést megnyertek, a hétvégén is győztek a Brescia otthonában (82-86) - jelenleg 12-7-tel a negyedikek, összességében tehát jó produkciót nyújtanak. A BL-ben december közepén jött a hullámvölgy - 4-4-es nyitást követően sorozatban háromszor zakóztak, ezt a rossz periódust tudták megtörni legutóbb, a PAOK ellenében (93-91).

A Falco a bajnokságban továbbra is menetel (zsinórban 6 győzelemnél, összességében 16-1-es mérlegnél tart a címvédő), a BL-ben viszont három vereséget gyűjtött be, így már nincs a saját kezében a sorsa - ettől függetlenül, összességében véve így is nagyon pozitív kicsengésű a szombathelyi alakulat teljesítménye.

Ahhoz, hogy életben maradjanak a továbbjutási esélyek, holnap este győznie kell a Falcónak - ha ki is kapna a Besiktas, nem lenne már olyan hármas vagy négyes holtverseny, amiből jól jönne ki Gasper Okorn csapata a törökökkel és az olaszokkal szemben egy esetleges holnapi vereséggel (akkor mindkét rivális ellen 0-2 lenne az egymás elleni mérlege). Ha nyernek Perl Zoltánék, akkor is figyelnünk kell a szintén 18:00-kor kezdődő Besiktas-Neptunas Klaipeda találkozót - ezen a litvánok sikeréért kell szorítanunk, illetve ha a törökök nyernek, akkor annak, hogy a Bonn kikapjon a Dijontól, az egymás elleni mérleg jobb a németekkel szemben.

Nehéz meccsre lehet számítani, ráadásul szállítja is az eredményeket a Brindisi az elmúlt időszakban, és rengeteg szoros meccse volt az olaszoknak, ezeket rendre sikerrel vívják meg. Futós, kifejezetten nagy tempójú mérkőzésre van kilátás, de otthon a Falcónak jó esélyei vannak a győzelem megszerzésére.

 

FIBA Europe Cup, Második Csoportkör, K csoport, 5. forduló
Egis Körmend (1-3) - BC Kyiv Basket (ukrán, 4-0)
2020.01.29., szerda, 18:15 (TV: 18:00, DIGI Sport 1)

A kijevi gárda múltjáról, keretéről december közepén írtunk már hosszabban. Azóta történt egy-két változás: Deon Edwin már nincs a csapatban, és Kasey Sheperd sem játszik, hiába van nevezve a meccsekre. Utóbbi helyét a kanadai Marek Klassen vette át, aki ebben a naptári évben érkezett a csapathoz, Yuriy Kondrakov pedig az aktív rotáció része lett.

Várható rotáció:
Klassen - Pustozvonov - Hill - Petrov - Koreniuk
Kondrakov - Bliznyuk - Krutous - Pavlov

A Körmend zsinórban 7 sikert aratott a bajnokságban, a FIBA Europe Cupban viszont matematikailag sincs már esélye a továbbjutásra a legutóbbi, Ventspils elleni veresége után. Kérdés, hogy kik és mennyit fognak így játszani - lényegi tétje már nem lesz az összecsapásnak, nem lenne meglepő, ha mindkét oldal egy fokkal lazább rotációt alkalmazna ezúttal.

A Falco összecsapását a mindiGO Sport, a Körmend találkozóját pedig 18:00-s kezdettel a DIGI Sport 1 közvetíti majd, de a mérkőzések élőképes streamjét a meccsek napjain közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus