Bilbaóban sem ment Hangáéknak

Hullámzó meccsen szenvedett újabb vereséget a Real Madrid, és az este folyamán az is kiderült, hogy a Maccabi lesz Hangáék ellenfele az Euroliga rájátszásában.

 

ACB Liga, alapszakasz, 19. forduló

Surne Bilbao Basket (13-15) – Real Madrid (19-9) 79-67

A Covid miatt decemberből elhalasztott 19. fordulóval folytatódott a spanyol bajnokság küzdelemsorozata, amely során a Real Madrid a Bilbaóhoz látogatott. A fővárosi sztárcsapat pocsék formája mindenki számára köztudott, és ez a találkozó sem Hangáék önbizalmának visszaszerzéséről szólt.

A változatos első félidő (31-20, majd 35-39 és 45-41) után ugyanis a Bilbao villámrajtot vett a meccs második felében és egy 15-0-s rohammal alaposan elhúzott (60-42). A Real erre 13 megválaszolatlan ponttal reagált és újra visszajött a meccsbe (60-55), ám ennél közelebb nem jutottak Llullék, a baszkok meg tudtak újulni és magabiztosan lezárták a mérkőzést.

A Real újabb vereségével a 22-5-tel álló Barcelona már utcahosszal vezeti a bajnokságot és a többi üldöző is ott lohol a Laso-csapat nyakán, akiknek így már az a feladatuk, hogy megőrizzék második helyüket. Az este folyamán pedig az is kiderült, hogy az Euroliga jövő héten rajtoló rájátszásában a Maccabi lesz a madridiak ellenfele, hiszen az izraeliek legyőzték a Fenerbahcét és az ötödik helyen végeztek. A Real így elkerülte a címvédő Efest a Final Fourba jutásért vívott harcban, ám jelen helyzetben a Maccabi is nagy kihívás elé állíthatja őket.

Hanga Ádám csereként beállva 16 perc alatt 3 pontig (0/2 tripla, 3/4 büntető), 3 lepattanóig, 1-1 gólpasszig és labdaszerzésig, illetve 4 kiharcolt faultig (9 VAL) jutott.

A Bilbao legjobb dobói: Goudelock, Inglis 14/3-14/3, Masiulis 12/6, Rousselle 11/9
A Real Madrid legjobb dobói: Llull 22/12, Causeur 13/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus