BL: A Novgorodot fogadja a Falco

Ma este 18 órától az oroszok látogatnak Szombathelyre, ami külön pikantériát tartogat magában a magyar csapat oroszországi kálváriája után.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 1-0) - BC Nyizsnyij Novgorod (orosz, 0-1)
2020.12.09., szerda, 18:00

Az oroszok múltjáról, keretéről írtunk már októberben, amikor úgy nézett ki, hogy a két együttes egymás ellen kezdi meg a BL-idényt Oroszországban. Akkor annak nem lett jó vége: a Novgorodnál több koronavírusost is találtak, de csak közvetlenül a mérkőzés előtt, így a Falco hiába utazott el nagy nehézségek árán - és még lett is egy fertőzöttje. Hogy ez jelent-e most esetleg plusz motivációt a magyar együttes részéről, azt nem tudni, mindenesetre a fölösleges "reptetés" ad egy kis pikantériát az összecsapásnak.

A vendégek azóta két meccset játszottak a VTB Ligában - november közepén a Parmát verték otthon (88-73), az elmúlt hétvégén pedig a kazah Asztana otthonában diadalmaskodtak (69-79), így 4-1-gyel állnak a tabellán. A Bajnokok Ligáját azóta ők is elkezdték: november 11-én 78-75-re kikaptak a Casademont Zaragoza vendégeként, de úgy, hogy legjobbjuk, Anton Astapkovich nem játszott.

Várható rotáció:
Komolov - Baburin - Sheperd - Astapkovich - Toropov
Geraszimov - Strebkov - Gankevics - Csadov

A keretben annyi változás történt az októberi állapotokhoz képest, hogy Szergej Toropov felépült, játszik is, Nate Sestina viszont nincs már az oroszokkal. Luke Petrasekről múlt hét végén jött ki az info, hogy lassan elkezdheti az edzéseket, de játékára azért még nem feltétlenül kell számítani. Zoran Lukics vezetőedző pedig kiemelte, hogy a palánk alatt hátrányban lesznek, ezt meg kell oldaniuk, mivel Alex Gavrilovics el sem utazott Magyarországra - ő már az Asztana ellen sem lépett pályára.

Az látszik egyelőre, hogy a magasembereknél vékonyak a sérülések miatt, cserébe viszont kiválóan dobják a triplákat: a VTB Ligában Astapkovich, Jevgenyij Baburin és Artyom Komolov is 40% fölötti hármasmutatóval rendelkezik, Kasey Sheperd épphogy alatta van, de a Zaragoza ellen még Gavrilovicsnak és Ivan Strebkovnak is ment a dobás - erre nagyon oda kell majd figyelnie a magyar együttesnek.

A Falco egyelőre hibátlan a magyar bajnokságban, legutóbb az OSE ellen győzött idegenben, méghozzá 104 dobott ponttal. Mint ismert, a szombathelyi együttes a BL-t is sikerrel kezdte: 84-75-re verte a lengyel Start Lublint. Könnyű meccsre ezúttal sem számíthat Gasper Okorn együttese, de a Lublin ellen is szinte végig vezetett, és most is jó esélyei vannak a sikerre. A Novgorod nagyon tapasztalt csapat, de verhető, a két magasember, főleg Gavrilovics hiánya pedig egy egyértelmű sebezhető pontot jelent náluk.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus