BL: Lengyel csoportellenfelét fogadja a Falco

Kedd este 18:00-tól a Lublint fogadja a Falco, a magyar csapat jelen állás szerint megkezdi végre BL-szereplését.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (0-0) - Pszczólka Start Lublin (lengyel, 0-1)
2020.11.03., kedd, 18:00

A lengyel klubot 67 évvel ezelőtt, 1953-ban alapították, és nincsenek nagyobb eredményei: háromszor volt lengyel bronzérmes (1964/65, 1978/79, 1979/80), illetve az előző, koronavírus miatt félbeszakított idényben a második helyen végzett 17-5-tel, mikor leállították a bajnokságot, ez a legjobb helyezése - ennek megfelelően először indul a Bajnokok Ligájában. Az idei évet 8-4-gyel nyitották a lengyel bajnokságban, egyelőre a második helyen állnak - az EBL-ben is vannak, akiknek elmaradtak meccseik, ezért a helyezés még némileg csalóka, van mögöttük 7-1-gyel álló együttes is. A BL első körében 86-85-re kaptak ki hazai pályán a Casademont Zaragoza ellen - ez azért mutatja, hogy könnyű összecsapásra egészen biztosan nem számíthat a szombathelyi együttes, amely ráadásul sokkal kevesebb mérkőzést is játszott mostani ellenfelénél (2-13).

Várható rotáció:
Medford - Dorsey-Walker - Laksa - Borowski - Shurma
Laczynski - Dziemba - Moore - Jeszke - Szymanski

Vezetőedzőjük a 49 éves, szlovén David Dedek, aki 2002 óta tréner, és négy éve irányítja az együttest.

Lester Medfordot nem kell bemutatni a Falcónak - első profi évében, 2016/17-ben pont a szombathelyieknél játszott. Nem ő azonban a vezére a Lublinnak, még ha a jobbak közé is tartozik, hanem a Sherron Dorsey-Walker, Martins Laksa, Josh Shurma, Kacper Borowski négyes, akik pontszerzésben és hatékonyságban is a legjobbak ebben az idényben - 10 fölött hoznak mindkét szegmensben. A lengyelek legnagyobb ereje a kiegyensúlyozottságuk, hiszen olyan játékosokat tudnak még bevetni, mint az egykor a Szolnok ellen a Zielona Gora színeiben már pályára lépő Armani Moore, Mateusz Dziemba vagy a 2018-as lengyel döntő MVP, Kamil Laczynski. Adott napon ebből a nyolc emberből bárki lehet a Lublin legjobbja, és általában csapatként oldják meg a találkozókat, nagyon kiegyensúlyozott rotációval bírnak.

A Falco egy könnyed győzelemmel hangolt erre a találkozóra a Pécs ellen, és Benke Szilárdék nyilván nagyon várják már az első idei BL-ütközetet, főleg a két héttel ezelőtti, oroszországi események után. Gasper Okorn együttesének óvatosnak kell lennie, mert bár papíron a Lublin tűnt a legkönnyebb ellenfélnek, egészen jó csapatot sikerült a lengyeleknek összerakniuk, akik ellen végig koncentrálni kell majd. Ettől függetlenül a magyar alakulat kellő önbizalommal léphet pályára - az ellenfélnél nincsenek kiemelkedő nevek vagy játékosok, a Falco pedig az előző szezonban oldott meg a Lublinnál nehezebb feladatokat is hazai pályán. A BL-ben nincsenek teljesen egyértelmű meccsek, de Perléknek jó esélyeik vannak a győzelem megszerzésére.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - fiba.basketball
Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus