BL: Litván csoportellenfelét fogadja a Falco

A magyar bajnok szerda este 18:00-tól a Neptunas Klaipedával néz szembe - lássuk, mit kell tudni az ellenfélről!

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 7. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-4) - Neptunas Klaipeda (litván, 4-2)
2019.12.04., szerda, 18:00

A Neptunas múltját, jelenlegi keretét bemutattuk már október legelején, azóta semmilyen változás nem történt az állományban.

A litván bajnokságban egyelőre felemás eredményeket hoztak, 7-5-tel a negyedik helyen állnak - a két nagy, a Zalgiris és a Rytas mellett a Lietkabelis is előzi őket. Azt is hozzá kell tenni, hogy 5 meccset nyertek zsinórban (többek között a Lietkabelis és a Rytas ellen is), mielőtt a hétvégén kikaptak a Zalgiris otthonában (100-82), jó formában vannak. A BL-ben kitűnően helyt állnak, 4-2-vel jelenleg a harmadikak - teszik mindezt ráadásul úgy, hogy amerikai irányítójuk, Dorsey novemberben egyáltalán nem lépett pályára, miután a PAOK ellen megsérült még október legvégén. Erejükről elég annyit, hogy 18 ponttal verték a Zaragozát, legutóbb a Besiktas volt az áldozatuk (mindkettőt hazai pályán verték), de a Falco által elgázolt Bonn otthonában kikaptak a két siker között.

A Falco 2-2-vel kezdte a csoportkört, azóta kikapott a Besiktas és a Brindisi otthonában is - előbbi meccsen az utolsó negyed sikerült gyengén, utóbbin pedig pont az utolsó jobban, de akkorra már mindegy volt. A magyar bajnok ettől függetlenül nagyszerűen helyt áll az első számú FIBA sorozatban, a hazai pontvadászatban pedig továbbra is hibátlan, vezeti is a tabellát. A szombathelyi alakulat a kéthetes szünet közben sem esett ki a játékból, hiszen múlt szerdán és vasárnap is volt mérkőzése, mindkettőt megnyerte, úgyhogy lendületből mehet neki a Neptunasnak.

Hazai pályán, az eddigi játékával bőven lehet esélye Gasper Okorn alakulatának a győzelemre, ezt már bizonyította, de azt is hozzá kell tenni, hogy a klaipedai együttes rendkívül becsapós. Összesen két külföldi van a keretben, és ők sem meghatározóak, ezek alapján könnyű őket lebecsülni, de 8-9 teljesen egyenrangú kosarasa van a vendégeknek. Igazi vezéregyéniség nincs, ez talán könnyebbség, de olyan ember sem nagyon, akit lehetne hagyni, hadd dobjon, és a játékot sem 1-2 ember tudja szervezni. Azt már két hónapja is írtuk, hogy rendkívül jól vegyíti a Neptunas a fiatal tehetségeket és a rutinos, nemzetközi tapasztalattal is rendelkezdő idősebbek kosarasokat - nagyon érdekes meccs elé néznek Perl Zoltánék.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, a mindiGO Sport azonban igen, az élőképes stream elérhetőségét pedig a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyarok!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus