BL: Mindössze egy ponttal kapott ki az Olaj Olaszországban

Jól kezdett a magyar bajnok, és bár a középső két felvonásban hátrányba került, a 22 pontos Vojvoda, a nagyon hasznosan játszó Benke, valamint a negyedik negyedben előlépő Andric-Milosevics duó vezetésével fordított. A Cantú ugyan 1 ponttal győzött a végén, de nagyon jók a Szolnok továbbjutási esélyei.

Bajnokok Ligája, Első selejtezőkör, 1. mérkőzés
MIA Red October Cantú - Szolnoki Olaj KK 69-68 (17-18, 17-14, 19-13, 16-23)

Cantú: Blakes 16/3, Gaines 19/15, Calhoun 9, Udanoh 9, Davis 11.
Csere: Mitchell 5, Parillo -, Tavernari -.

Szolnok: Airington 2, Vojvoda 22/9, Milosevics 17/6, Murphy 8, Andric 12.
Csere: Rowsey 3/3, Benke 3/3, Tóth Á. 1, Kovács -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Jól kezdett az Olaj: Andric kétszer is eredményes volt, Vojvoda triplát dobott, Milosevics duplája pedig azt jelentette, hogy a második perc végén 6 ponttal megugrott a magyar bajnok (3-9). Murphy kosara után ez a távolság még tovább nőtt - a Cantú borzasztóan nehezen kapta el a fonalat támadásban, Gaines a negyedik perc közepén mindössze a második olasz mezőnykosarat szerezte (6-11). Milosevics válaszolt az amerikai hármasára, így érkeztek el a felek a negyed feléhez, ám Gaines újra betalált kintről, majd két büntetőt is beszórt, egyértelműen ő vitte a hátán a vendéglátót (11-14). A Szolnoknak nagyon nem sikerült a játékrész második fele, így Tony Mitchell alley-oop kosarával előbb egyenlített a Cantú, a 10. perc kezdetén pedig Blakes büntetőjével vezetett is (17-16). A negyed Vojvoda duplájával és 1 pontos szolnoki előnnyel zárult.

A második felvonás is Udanoh kosarával indult, ahogy az első (ezúttal egy kettessel), most viszont nem jött a válasz a magyar együttestől - Rowsey a 13. perc végén szerezte az Olaj első pontjait a negyedben, triplával egalizált (21-21). Rettenesen kevés pont volt a meccs ezen szakaszában, így a felvonás felénél Dragan Alekszics időt kért Davis zsákolása és Udanoh technikaija után (23-21). Vojvoda vette hátára a csapatot, majd Murhpy kosarával újra a vendégeknél volt az előny a 16. perc vége felé, Airington pedig egy perccel később egy labdaszerzés után értékesített egy ziccert (25-29). A Gaines-Davis-Blakes trió egy 7-0-val fordított, Vojvoda újabb hármasa megint az egyenlítést jelentette, a félidő pedig Blakes két jó büntetőjével zárult, így két ponttal Jevgenyij Pasutyin gárdája állt jobban a nagyszünetben (34-32).

Davis kosara után Benke szerzett labdát, majd hozta kihagyhatatlan helyzetbe Murphy-t, így indult a második félidő pontgyártása. Gaines hármasa után Udanoh ziccert dobott, majd Calhoun is eredményes volt kétszer hazai részről - mivel a mieinktől nem sok válasz érkezett, így a különbség 8 pontra hízott, Alekszics pedig megint időt kért a harmadik felvonás felénél (45-37). Milosevics tripláját Blakes, Vojvoda dupláját pedig Davis másolta le, nem csökkent a különbség (50-42). A játékrész végén Blakes 10 pontra növelte csapata fórját, először a találkozó folyamán, Vojvoda két büntetője viszont visszaállította a negyed második felében állandósuló 8 pontos differenciát (53-45).

Andric két duplával gyorsan megfelezte a lemaradást a záró 10 perc elején, de a 33. perc elején Mitchell egy 2+1-gyel újra 8 pontos előnyhöz juttatta a Cantút (57-49). Vojvoda, majd Benke is betalált, utóbbi első kosara volt ez a Szolnok színeiben tétmeccsen, rögtön egy tripla. Kapaszkodott a magyar alakulat, sőt... Andricot kétszer is szabálytalanul állították meg az olaszok, a négy megítélt büntetőből három a helyére került, a 35. perc közepén egál volt az állás (57-57). Milosevics 2+1-es akciója már egy 11-0-s szolnoki rohamot és 3 pontos magyar előnyt jelentett, de jött megint Gaines: Calhoun és Milosevics 2-2 pontja után negyedik, Milosevics újabb kosara után pedig ötödik hármasát dobta a Cantú ásza, amivel visszavette a vezetést csapatának (65-64). Milosevics sokadik kosarát dobta az utolsó negyedben, de erre Udanoh, Vojvoda kettesére pedig Blakes válaszolt, maradt az 1 pontos differencia, amikor Alekszics és Pasutyin is időt kért az utolsó perc kezdetén, Tóth Ádám két büntetője előtt (69-68). Tóth mindkét büntetője kimaradt, és bár még volt egy lehetősége a magyar csapatnak a győzelem megszerzésére ez is kimaradt.

69-68-ra győzött tehát a Cantú, de Vojvodáék szemszögéből ez a mindössze 1 pontos hátrány rendkívül jól mutat a szombati, szolnoki visszavágó előtt.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus