Csak hosszabbítás után kapott ki a Szolnok a Besiktastól

Hatalmas hullámzásokat élt meg a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK a Besiktas elleni Bajnokok Ligája találkozón, és végül a hosszabbításnak a törökök örülhettek (talán) jobban. A ráadásban aztán a szolnokiak többnyire a törökök után futottak, de így is csak az utolsó percben dőlt el az összecsapás. 96-91-re győzött a Besiktas egy kitűnő színvonalú, izgalmas, fordulatos, nagy meccsen.

Bajnokok Ligája, E-csoport, 13. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-11) - Besiktas Sompo Japan (török, 11-2) 91-96 hosszabbítás után (18-18, 17-26, 24-12, 21-24, 11-16)

Szolnoki Olaj KK: Pavlicsevics 17/9, Vojvoda 18/6, Barnies 3, Eilingsfeld 5, Tóth 6.
Csere: Wittmann 5/3, Boriszov 17/12, Andric 20/3.

Besiktas: Thompson 21/9, Güler -, Roll 15/9, Clark 6/3, Stimac 19.
Csere: Strawberry 18/15, Sipahi -, Weems 14/6, Sanli 3, Veyseloglu -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Az Olaj nagyon bekezdett a láthatóan energvált törökök ellen, akik kintről egyszerűen képtelenek voltak betalálni, míg a szolnokiak Tóth Ádám, Barnies, Vojvoda és Pavlicsevics kosaraival folyamatosan léptek el ellenfelüktől. A montenegrói irányító triplájával 5 és fél perc után 15-3-at mutatott az eredményjelző, de a vendégek gyorsan jelezték, hogy azért nem kikapni érkeztek meg a Tiszaligetbe, Stimac dupláival és Strawberry kosaraival három perc alatt csökkentették minimálisra a távolságot (18-14), és a negyed második felére támadásban teljesen megrekedő, rengeteg labdát elszóró Olajt be is érték a felvonás végére (18-18).

A második játékrészben Sanli és Weems révén kezdett meglépni a Besiktas, a hazaiak még mindig nem tudtak mit csinálni támadásban (20-26). Három tripla is behullott a törököknél, így a 15. perc végére kezdett nagyon rosszul festeni az állás magyar szempontból (24-35) - kilenc és fél perc alatt futottak egy 32-9-es szakaszt a vendégek, és a távolság volt a 17. perc végén 14 pont is (26-40). Vojvoda és Boriszov kosaraival lépett 10-en belülre a Szolnok, de ennél közelebb nem jutottak, a Besiktas tartotta 9 pontos fórját a nagyszünetre (35-44).

A fordulás után.az első támadásokból pontokat szereztek a csapatok, de a 23. perc végéig csak ezt a kettőt, illetve hármat. A törökök talán elhitték itt, hogy meg is van a mérkőzés, kicsit hasonlított is a találkozó a Partizan elleni idegenbeli összecsapásra, mikor nem tudott igazán közel kerülni a Szolnok ellenfeléhez, most azonban nem ez volt a helyzet. A negyed második felében védekezésben megcsinálta Kmézics Zorán alakulata, amit meg lehetett, támadásban pedig kulturáltan játszottak legtöbbször (Pavlicsevics néhány túlpörgését leszámítva), a befejezésekbe pedig ebben a periódusban nem esett hiba. A Vojvoda, Eilingsfeld, Boriszov, Andric kvartett játékára építve a 18. perc közepén megvolt az egyenlítés (52-52), Boriszov triplájával pedig az előny is a záró 10 perc előtt (59-56).

Az utolsó játékrészben már parázs volt a hangulat, a törökökön látszódott, hogy azért mérleg ide vagy oda, szeretnének nyerni, viszont a támadójátékukba nekik is sok hiba csúszott - Stimac pontjaira Vojvoda, Thompson triplájára pedig Boriszov válaszolt, így egállal érkezett el a két fél az utolsó 5 percre. Thompson ugyan próbálta lehűteni a kedélyeket, de a hazaiak klasszisai is léptek, Vojvoda és Andric dupláival megvolt a vezetés megint, Pavlicsevics pedig sok labdát elszórt feleslegesen ezen a meccsen, de 3 perccel a vége előtt egy hármassal 5 pontra növelte a fórt (72-67). Óriási triplapárbaj indult, Roll, Pavlicsevics, Weems és Wittmann váltottak hármasokat, de ez az Olajnak bőven megfelelt (78-74). 80-75 után aztán Stimac támadópattanó után szerzett kosarat, majd Vojvoda megsérült egy betörésnél, az ellentámadásból pedig Strawberry triplával egyenlített. A végén még volt esélye a törököknek a győzelem megszerzésére is, de 9.7 másodperc kevés volt Rollnak egy jó helyzet kialakítására, jöhetett a hosszabbítás (80-80).

A ráadásban Stimac szerezte az első kosarat, de Andricot nem nagyon tudta megfogni a másik palánk alatt, Boriszov hármasára pedig Strawberry válaszolt, nagy meccs lett a második félidőtől kezdve (85-85). Thompson 2:20-szal a vége előtt szerzett vezetést a törököknek egy ziccerrel, időt kért Kmézics Zorán, amivel a támadójátékot sikerült rendbe rakni. Andric és Pavlicsevics vezetésével megvolt az egyenlítés is az utolsó perc kezdetén (91-91), de Roll bedobta a hármast, Andricot blokkolták, Thompson büntetőivel pedig vége volt a meccsnek. 96-91-re nyertek a törökök, de borzasztóan jó mérkőzést játszott a csoport legjobb csapatával az Olaj. A Besiktas ezzel bebiztosította csoportelsőségét és azt, hogy nem kell játszania az egyenes kieséses rendszer első körében, a Szolnok pedig elesett a FIBA Europe Cuptól is.

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus