Edzőjük nélkül is simán nyertek Hangáék

A Real Madrid az ALBA Berlin elleni magabiztos sikerrel kezdte az idei utolsó kétmeccses Euroliga-hetet, pedig Pablo Laso mellett Heurtel és Yabusele sem állt rendelkezésükre.

Euroliga, alapszakasz, 15. forduló

Real Madrid (spanyol, 12-3) – ALBA Berlin (német, 5-10) 87-64

A Real Madrid a Barcelonától elszenvedett múlt heti veresége után az ALBA Berlin ellen térhetett vissza a győzelem útjára, amire az erőviszonyokat figyelembe véve minden esélyük meg is volt a spanyoloknak. Még akkor is, ha a meccs előtt Pablo Laso mester mellett Thomas Heurtel koronavírus-tesztje is pozitív lett, Guerschon Yabusele pedig lábsérülése miatt nem volt bevethető. Volt viszont egy nagy visszatérője is a Realnak, Anthony Randolph ugyanis szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt lépett pályára utoljára az Euroligában súlyos sérülését és a mai visszatérését megelőzően.

A meccs döcögősen indult a madridiak számára, az első negyedben még abszolút egyenrangú partner volt az ALBA (19-16). A másodikban aztán szintet lépett védekezésben a Real, méghozzá rögtön kettőt is, a királyi alakulat az elől-hátul ellenállhatatlan Tavares vezérletével lehúzta a rolót a gyűrű környékén és a periméteren egyaránt. Ezzel egyidejűleg támadóoldalon is elkapták a ritmust Hangáék, akiknek a vezetése a nagyszünethez közeledve már a 20 pontos határt karcolta (43-25). Fordulás után már „csak” annyi volt a dolguk a hazaiaknak, hogy magabiztosan őrizzék előnyüket, amit meg is tettek, így frissen tarthatták magukat a csütörtöki, Milánóban megvívandó, kiemelt fontosságú rangadójukra.

Hanga Ádám ismét a Real Madrid kezdőcsapatában kapott helyet, és a tőle megszokott megbízható produkcióval rukkolt elő. 25 játékperce során 9 ponttal (3/3 dupla, 1/2 tripla), 3 gólpasszal, 1 lepattanóval és 1 blokkal segítette csapatát, illetve volt még 1 eladott labdája, 1 beütött és 3 kiharcolt faultja (14 indexpont).

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 17, Fernandez 14/12, Randolph 13/3, Hanga 9/3
Az ALBA Berlin legjobb dobói: Thiemann 11/3, Olinde 10/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus