Egy negyednyi alvás nem fért bele a Team USA-nek a szerbek ellen

Walkerék az amerikai válogatott történetének leggyengébb tíz percével nyitottak, és bár utána visszakapaszkodtak, a szerbek kiküzdötték a győzelmet.

Keresztjáték az 5-8. helyért

Szerbia - Egyesült Államok 94-89 (32-7, 12-33, 27-28, 23-21)

Borzalmas kezdés, feltámadás, de vereség. Teljesen szétesett csapat benyomását keltette a Jayson Tatumot és Marcus Smartot nélkülöző Team USA az első negyedben, a szerbek igazán nem is feszültek meg, de így is elképesztő 25 pontos volt a két gárda közötti különbség. A második negyedben aztán megemberelték magukat az amerikaiak, pontosabban Walker, Mitchell, Barnes, Middleton és Turner, erre az ötösre építve majdnem kiegyenlítettek a nagyszünetre. Fordulás után azonban nem folytatódott a henger, kiegyenlített játék folyt a pályán, leginkább azért, mert a fenti ötösön kívül igazán senki nem tudott érdemben hozzátenni, őket pedig nem lehetett végig fent hagyni. Szépen lassan elkezdett nyílni az olló, és bár a negyedik negyedben, különösen a végjátékban Barnes extrát rakott le az asztalra, társa ekkor már nem nagyon akadt – az amerikaiak a 7. helyért játszanak majd szombaton…

Bogdanovicsra és a triplákra nem volt orvosság. A szerbek jó ritmusban kezdték a meccset, de azt túlzás lenne állítani, hogy nekiestek volna ellenfelük torkának, egyszerűen annyira nem volt ott fejben a Team USA, hogy alapjátékokkal szedték szét őket támadásban (különösen Bogdanovics villogott, de Lucsics is kétszer adott fel faultot tripladobás közben), védekezésben pedig szintén elég volt egy jó átlag a bődületes különbség kialakulásához. Az óriási fórt aztán leginkább arra használták, hogy Bogdanovicsot és Jokicsot nem nagyon erőltették, ezt pedig köszönte szépen az amerikai csapat, és tíz perc alatt közel egálra jött fel. Fordulás után aztán visszaszerezték a kontrollert ellenfelüktől, de a játék képe alapvetően úgy nézett ki, hogy elmentek pár ponttal, Mitchell és Walker révén pedig visszajöttek az amerikaiak. A negyedik negyedben aztán a szerbek előkapták korábbi erősségüket, centerben Marjanovics tarthatatlannak bizonyult, az egyből több helyet kapó Lucsics és Bjelica triplát vágott, annyi erő pedig már nem volt Gregg Popovich fiaiban, hogy az itt összeszedett tíz pont körüli hátrányt le tudják dolgozni. A szerbek összességében 15/31-gyel tripláztak (Bogdanovics végül hetet szórt be kintről), ezzel valamelyest kiköszörülték a csorbát és az ötödik helyért játszhatnak utolsó vb-meccsükön. 

Szerbia legjobb dobói: Bogdanovics 28/21, Lucsics 15/9, Micsics 10/6.
Egyesült Államok legjobb dobói: Barnes 22/6, Walker 18/9, Middleton 16/6.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus