Elbukták a derbit Vojvodáék, oda a kupadöntő

Vojvodáék három negyeden keresztül jól tartották magukat a szomszédvárak csatájában, de az utolsóban megroppantak, így elúszott a kupadöntő.

Serie A alapszakasz, 17. forduló:

Pompea Fortitudo Bologna - Grissin Bon Reggio Emilia  86-69

Több szempontból is komoly tétje volt a mérkőzésnek. Egyfelől a két szomszédvár csatája, az emiliai derbi mindig és minden körülmények közt „vérre” menő ütközet, másrészről a Coppa Italia februári nyolcasdöntőjének utolsó kiadó helyéért is csatáztak a felek. Vojvodáék dolgát nem kicsit nehezítette, hogy Európa egyik legvérmesebb szurkolótábora, az éppen ma 50 éves, bolognai Fossa dei Leoni előtt, a Serie A legforróbb hangulatú csarnokában, a közel 6 ezer nézővel termesztésen ma is zsúfolásig megtelt Paladozzában kellett bizonyítaniuk. Ennek ellenére egyáltalán nem ijedt meg a Reggiana, mi több, az első félidő inkább a vendég piros-fehérektől szólt, akik szinte végig előnyben voltak a derbi ezen szakaszában.

A harmadik negyedben a több rutinos kosarast bevető Fortitudo állva hagyta Vojvodáékat, és 56-46-nál már megnyugtatónak tűnt Aradoriék előnye. Hogy ne dőljön már el ekkor a rangadó, arról Vojvoda Dávid is gondoskodott gyors egymásutánban szerzett 4 pontjával és jó védekezésével. A záró negyedet azonban megint katasztrofálisan kezdte a Reggio Emilia, és a 18-5-ös hazai roham végleg megpecsételte a vendégcsapat sorsát. Az utolsó percek már a Bologna örömjátékáról szóltak, és a megérdemelt hazai siker után az idei szezon egyik újonca, a Fortitudo Bologna ünnepelhette, hogy ott lesz az olasz kupa pesarói nyolcasdöntőjében.

Vojvoda Dávid a cserepadról, az első negyed 9. percében szállt be a mérkőzésbe. Összesen 18 percet játszott, ezalatt 6 pontot dobott (2/5 mezőnyből, közte 0/2 a tripla, és 2/2 büntetőből), leszedett 2 lepattanót, 1 labdát szerzett, kiharcolt 1 faultot, volt 1 asszisztja, míg a negatív oldalon  2 személyi hiba szerepelt (6 VAL). 

A Fortitudo Bologna legjobb dobói: H.Sims 23 , P. Aradori 18/6, S.Mancinelli 11/3.

A Reggio Emilia legjobb dobói: D.Johnson-Odom 15/3, G.Mekel 14, J.Owens 11.

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 18. fordulójában, január 11-én, szombaton, 20.30-as kezdéssel a Germani Basket Brescia együttesét fogadja hazai pályán.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus