Élőben a Körmend Alpok Adria Kupa negyeddöntője

A szlovén bajnokság utolsó helyezettje, a Zlatorog Lasko lesz ma este az Egis Körmend ellenfele az Alpok Adria Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Alpok Adria Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Egis Körmend (magyar) - Zlatorog Lasko (szlovén)
2018.02.23., péntek, 19:00

A Körmend az Alpok Adria Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését játssza ma, és azt a szlovén Zlatorog Laskót fogadja, amelyet a felkészülési mérkőzések során 70-51-re legyőzött már. Ez természetesen egy teljesen más meccs lesz, hiszen téttel bíró találkozóról van szó, de a Lasko a szlovén bajnokság alapszakaszának első részét 5-13-as mérleggel az utolsó helyen zárta.

A vasiak mai ellenfele megnyerte az AAK A csoportját 4-2-es mérleggel - a Prievidzát oda-vissza megverte a gárda, az USK Praha és a BC Hallmann Vienna ellen viszont csak hazai pályán tudtak diadalmaskodni. Nem nagyon van ismert játékosuk - egy amerikai légióssal operálnak, de Cleveland Thomas nem tartozik a nagy nevek közé, illetve két rutinos magasemberük van, a 32 esztendős, 2 méter magas, montenegrói Marko Popovics, illetve a 33 éves, 205 centis, szerb Milos Miljkovics, de nem rendelkezik egy nemzetközi szinten rettenetesen jegyzett állománnyal a Lasko.

Ami intő jel lehet, hogy minél jobban meg kell őket ma verni, az az, hogy a hazai meccseiket ebben a kupában 18, 21 és 27 ponttal nyerték, úgyhogy a visszavágóra minél nagyobb fórba kellene kerülnie a körmendieknek.

Gasper Potocnik gárdájában Ferencz Csaba és Horti Bálint természetesen nem lesznek ott, hiszen ők a válogatottal vannak, és ma este Litvániában képviselik hazánkat, de egyébként teljes kerettel állhat ki a Körmend. Fizikálisan nem lehetnek nagyobb gondjaik, hiszen a korábbi szerda-szombatozás helyett az elmúlt szűk két hétben, február 10-e óta összesen egy találkozón léptek pályára, az Alba elleni kupanegyeddöntőben, ahol kikaptak, de most legalább fizikálisan felfrissülhetett a társaság.

Hazai pályán nem lehet más a cél a körmendiek számára, mint a győzelem - a szezon eddigi részében a Laskónál kategóriákkal jobb alakulatokat is sikerült legyőzniük, úgyhogy ez a forgatókönyv teljesen reális is.

A találkozót az MTE TV élőben közvetíti az alábbi streamen:

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus