Euroliga-döntős a Barcelona

A Hanga Ádámot is a soraiban tudó FC Barcelona, Cory Higgins utolsó másodperces duplájával harcolta ki az Euroliga idei fináléját.

Euroliga, elődöntő
FC Barcelona-Ax Armani Exchange Milano 84-82 (27-24, 24-18, 16-29, 17-11)

A katalánok az alapszakaszban mindkét alkalommal magabiztosan győzték le az olasz sztárcsapatot, ám arra már előzetesen is lehetett számítani, hogy az Euroliga kölni Final Fourjának elődöntőjében, egy igencsak szoros meccset játszik majd a két klub. Az első negyed még a tapogatózásról szólt, majd a második játékrészben Nikola Mirotic (21 pont, 6 lepattanó) és Nick Calathes (17 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) vezérletével pillanatok alatt tizenegy pontos előnybe kerültek a gránátvörös-kékek. A nagyszünetet követően azonban váltott a Milánó és Kevin Punter (23 pont) hathatós támogatásával olyannyira megfordították a játék képét, hogy a záró tíz perc kezdetére már csak négy pont volt a felek közötti differencia.

Az utolsó felvonás ennek megfelelően egy igazi vérbeli csatát hozott, a meccset végül 0,8 másodperccel a játékidő letelte előtt Cory Higgins (11 pont) duplája döntötte el a Barcelona javára, így a spanyol gárda 2010 után ismét bejutott az Euroliga döntőjébe.

Hanga Ádám 7 és fél perc alatt 2 pontot és 1 labdaszerzést tett a közösbe.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus