FIBA EC: Győzött a Würzburg a Tiszaligetben

Remek támadójátékkal magabiztos sikert arattak a németek a Tisza partján, de Vojvodáék tisztesen helytálltak.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 6. forduló
Szolnoki Olaj KK - s.Oliver Würzburg (német) 83-92 (24-23, 24-33, 15-21, 20-15)

Olaj: Rowsey 11/6, Kovács P. 4, Benke 4, S. Milosevic 19/3, Andric 9. 
Csere: Tóth Á. 12, Vojvoda 19/15, N. Milosevic 5/3.

Würzburg: Bowlin 8/6, Wells 4, Cooks 9/3, Hoffmann 2, Morrison 10.
Csere: Obiesie 21/12, Hadenfeldt -, Oliver 12/3, Koch 7, Loesing 2, Richter 8, Olaseni 9.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Ahogy az felvezetőnkből is kiderül, meglehetősen kaotikus szituációban várta a Szolnoki Olaj KK a FIBA Europe Cup második csoportkörének utolsó, hatodik mérkőzését. A piros-feketék továbbjutását még egy esetleges győzelem sem garantálta, de nyilvánvalóan jobb esélyt teremthettek maguknak egy esetleges sikerrel a már biztos csoportelső, 5-0-val álló németekkel szemben. Jaylin Airingon továbbra sem állhatott Dragan Alekszics rendelkezésére, Sztrahinja Milosevics azonban vállalta a játékot. Vendég triplával indult az összecsapás, lassan kezdett az Olaj - három és fél perc elteltével 10-4-re vezetett a Würzburg. Devin Oliver szerzett labdát, majd vitte végig ziccerig, amellyel máris tíz ponttal léptek meg a németek - aligha ilyen kezdésről álmodtak a Tisza-partiak (4-14). Alekszics mester időkérését követően magához tért az Olaj, Milosevics büntetőivel négy pontra zárkóztak a házigazdák, de gyorsan jött két kosár Joshua Obiesie-től, amivel megint elléptek a wüzburgiak (12-21). Ismét a szolnokiak "köre" következett, Vojvoda távolijával mindössze egy egységnyire csökkent hátrányuk, majd a válogatott kiválósága közelről is betalált, először juttatva előnyhöz a házigazdákat (24-23).

Vojvoda ott folytatta, ahol az első játékrész végén abbahagyta, újabb trojkát pörkölt be az első Olaj-támadásból. A negyed elején sikeresen őrizte nehezen megszerzett vezetését a magyar bajnoki címvédő, ám a németek nem hagyták magukat lerázni, Oliver hárompontosával 33-nál utolérték Kovács Péteréket. Remekül dobtak a vendégek, Bowlin találatával újfent náluk volt az előny, Koch tempójával pedig már héttel tartottak előrébb (44-51). Mindkét oldalon potyogtak a kosarak, eredményesen támadtak a csapatok - a piros-feketéket a 11 pontos Vojvoda mellett a 10-ig jutó Tóth Ádám, valamint a 9 egységnél járó Milosevics húzta, a Würzburg legeredményesebbje a 10-et hintő Morrison volt. Félidőre megőrizte, sőt némileg növelte is vezetését a vendég együttes, de nagyot küzdött az Alekszics-legénység, nem volt veszve semmi (48-56). 

Xavier Cooks kosaraival indult a harmadik felvonás, visszaállt a németek 10 pontos vezetése. Lassult a tempó, leginkább kihagyott dobások jellemezték a negyed első felét (57-67). Obiesie trojkája akadt be, lőtávolon kívül tartva a magyarokat, majd újból a hátvéd villant, kezdett komolyabban kinyílni az olló (59-75). Veretlen mérlegét Szolnokon is szerette volna megőrizni a Würzburg, komolyan vették a németek a derbit biztos továbbjutásuk ellenére is - magabiztos előnnyel várhatták a záró tíz percet Morrisonék (63-77). 

Az utolsó negyed már nem tartogatott komolyabb izgalmakat, három kosárral tovább növelték stabil fórjukat a vendégek. Csakhamar meglett a 20 pontos differencia a felek között, eldőltek a lényegi kérdések (63-83). Bár 84-70-re még zárkózott a Szolnok, összességében nem fenyegette veszély a német csapat győzelmét - a szolnoki továbbjutás kérdése azt est folyamán fog eldőlni. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus