FIBA EC: Megvan az első szolnoki győzelem

Küzdelmes mérkőzésen, remek hajrájának köszönhetően gyűrte le a Prishtinát az Olaj.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 5. forduló
Szolnoki Olaj KK - Z Mobile Prishtina (koszovói)  89-76 (20-23, 20-19, 19-17, 30-17)

Olaj: Rowsey 17/6, Vojvoda 19/3, Kovács P. 5/3, N. Milosevic 14, Tóth Á. 6. 
Csere: Andric 15/3, Benke 11, Rudner 2.

Prishtina: Anderson 10/3, Berisha 31/9, Azemi 3/3, Tmusic -, Boukichou 11. 
Csere: Krestinin 4, Myles 8, Davis 2, Mayfield 3/3, Rugova 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A második csoportkörben mindezidáig nyeretlen, 0-4-gyel álló Szolnoki Olaj KK a Z Mobile Prishtina együttesét fogadta a FIBA Europe Cup I csoporjának ötödik fordulójában. A koszovóiak eddigi egyetlen győzelmüket épp a Tisza-partiak ellen jegyezték, 81-76 arányban múlták felül Dragan Alekszics együttesét Dardan Berisháék - a találkozó tehát szolnoki szempontból tét nélküli volt, a piros-feketék már biztosan búcsúznak idén az európai porondtól. Strahinja Milosevics és Jaylin Airington sem tudta vállani a játékot, az utóbbi időben gyakori rövid rotációvval vágott hát neki az ütközetnek a magyar bajnok. 

Jobban kezdtek a vendégek, két és fél perc játékot követően 2-7-et mutatott az eredményjelző. Vojvoda egyenlített, ám Berisha korán elkapta a fonalat, 9 egységet hintett be a negyed feléig, újból vezetéshez juttatva csapatát (7-14). Andric szállt be jól a padról, két kosarat is szerzett a horvát, de Berisha továbbra is tarthatatlan volt, 13 pontjának köszönhetően a Prishtina húzta be az első felvonást (20-23). 

A második etap elején őrizte előnyét a koszovói gárda, köszönhetően az Olaj rossz kinti dobóformájának - első kilenc kísérletükből csak egyszer találtak be a triplavonalon túlról Vojvodáék (22-28). Oda-vissza estek be a dobások, nem tudott közelebb zárkózni a Rudner Gábort is korán bevető Szolnok - mindig volt valaki vendégoldalon, aki válaszolni tudott a Tisza-partiak rohamaira (31-38). Andric és Rowsey vették hátukra a szolnoki csapatot, vezetésükkel kettő pontra csökkentette hátrányát a nagyszünetre az Alekszics-legénység (40-42). 

A szolnoki vezetés még váratott magára a fordulás után, koszovói pontokkal indult ugyanis a harmadik negyed. Vojvodát jól limitálták a vendégek, a magyar válogatott klasszisa 2/11-es mezőnymutatónál járt - nem igazán tudtak felpörögni a piros-feketék, a játékrész derekán már kilenccel mernt a Prishtina (44-53). Az etap második felében megrázta magát az Olaj, Rowsey, Andric és Vojvoda találataival 56-nál utolérték ellenfelüket - nem adták könnyen a bőrüket, egállal ért véget a harmadik tíz perc (59-59).  

Rowsey kettesével hosszú idő után először a Tisza-partiak tartottak előrébb, sőt Kovács duplájával négy pontra nőtt a szolnoki előny. A koszóvóiak sem hagyták magukat, 5 perccel a vége előtt kiegyenlítettek, izgalmas végjátéknak néztünk elébe. Itt szerencsére a magyarok akarata érvényesült, 7-0-t futott a házigazda, összességében pedig 69-69 után egy 16-3-as sorozattal le is rendezte a vitás kérdéseket az Alekszics-legénység. Tóth duplája és Vojvoda öt pontja bénítóan hatott a koszovóiakra, megszerezte tehát első győzelmét a FIBA Europe Cup második csoportkörében a Szolnoki Olaj - küzdésből jelesre vizsgáztak a piros-feketék.  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus