FIBA EC: Szoros meccsen kapott ki az Olaj a Pinar Karsiyakától

A második félidőben mindössze 23 pontot dobott a Szolnok, így fordítani tudtak a törökök.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 1. forduló

Szolnoki Olaj KK - Pinar Karsiyaka (török) 70-74 (21-18, 26-20, 12-20, 11-16)

Olaj: Rowsey 11/9, Vojvoda 11/6, Benke 13, Andric 8, Tóth 6. 
Csere: Kovács P. 2, Milosevic 19/6, Csák -.  

Pinar: Walker -, Henry 22/12, Karaman 15/3, Gulaslan 4, Marei 20. 
Csere: Chatman 7/3, Erulku 2, Guven 2, Tuluoglu 2, Aygunduz -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Hazai pályán kezdte a FIBA Europe Cup második csoportkörét a Szolnoki Olaj, a török Pinar Karsiyaka ellen próbáltak meg jó rajtot venni a sérülés miatt Alex Murphyt elveszítő Dragan Alekszicsék. Jaylin Airington ugyan átöltözött az összecsapásra, de ő sem volt bevethető állapotban a piros-feketéknél, nem voltak tehát a legjobbak az előjelek. Lassan is kezdett az Olaj, 3 perc játékot követően 2-6 állt az eredményjelzőn - a szolnokiak magas szerkezetben kezdtek, Andric és Tóth Ádám is a kezdőötösben kapott helyet. Nem kellett sokat várni, elkapták a ritmust a hazaiak, Rowsey, Tóth és Benke kosaraival fordítani tudtak, időt is kért a törökök mestere hat perc elteltével (11-6). Használt a pauza, Marei zsákolásával 13-12-re zárkóztak a vendégek, Henry trojkájával pedig 15-nél utol is érték a magyar csapatot. Bár másodpercekkel a negyed váge előtt Vojvoda remek hármast szórt, de a csattanót Kameron Chatman szolgáltatta egy dudaszós távolival, kiegyenlített játékot láthattunk eddig (21-18). 

Vojvoda egyéni villanásaival indult a második felvonás, duplát és triplát is hintett a válogatott kiválósága - Milosevic is betalált kintről, válaszul azonban csak két török pont érkezett, jól kezdett az Olaj (29-20). Gyorsan kapcsoltak a vendégek, két labdaszerzést követően könnyű kosarakat szereztek, Alekszics mester gyorsan magához is rendelte övéit (29-24). Kovács szedett vissza egy támadópattanót, kiosztásából pedig Rowsey pörkölt be egy hármast, majd közelebbről is eredményes volt az utóbbi időben egyre inkább formába lendülő amerikai - jöhetett az újabb vendég időkérés, hiszen tízzel lépett el a Szolnok (36-26). Jól eloszlottak a pontok a magyaroknál, a vendégeket a 10 pontos Marei húzta. Felváltva estek a kosarak a nagyszünetig hátralévő percekben, a piros-feketék több támadást is ziccerig játszottak. Marei tett vissza egy támadólepattanót, a negyed slusszpoénja azonban ezúttal Milosevicsé volt - a térfél közepéről engedett el egy trojkát az utolsó másodpercben a szerb, ami hibátlannak bizonyult, ezzel kilenc pontos előnnyel fordult nagyszünetre a házigazda (47-38). 

Két támadás alatt megfelezte hátrányát a Pinar, alig több mint 3 perc alatt pedig máris 9-0-nál járt a vendégek sorozata - rosszul kezdett a Szolnok, kellett is az időkérés (47-46). Benke 2+1-e szakította meg a rossz szériát, de továbbra is szívósan tapadtak a törökök a mieinkre, sőt Henry zsinórban szórt nyolc pontjával a vezetést is átvették egy rövid időre (54-56). Kemény, fizikális játékot játszottak a vendégek, sokat is szabálytalankodtak. Milosevics büntetőkkel egalizált, Rowsey pedig bevágta harmadik tripláját is - a rossz kezdés rányomta a bélyegét a negyedre, de azért egy pontot megőrzött előnyéből a záró etapra az Olaj (59-58). 

A folytatásra is maradt az inkább küzdelmes, mintsem látványos játék - csaknem két percet kellett várni az első pontokra, a vendégek szerezték. Andric talált be, de a negyed felénél még csak ez a kettő pont állt szolnoki oldalon az eredményjelzőn - szerencsére a törökök sem szórták meg nagyon magukat, de a 20 egységnél járó Marei közelijével hat ponttal elléptek (61-67). Milosevics faragta a deficitet, majd Benkét találta meg, aki ziccert dobott - visszajött két pontra a magyar bajnok, Ozhan Civgin hívta magához játékosait (65-67). Izgalmas végjátéknak néztünk elébe, 69-69-cel fordultak a felek az utolsó két percre. Karaman és Vojvoda is triplát hibáztak, majd Milosevics értékesített kettőből egy bünetőt. Henry találta meg Karamant, aki bevágta a kintit az utolsó perc kezdetén, előnyhöz juttatva övéit, majd maga is betalált (70-74). 17 másodperc volt már csak hátra, időt kért Dragan Alekszics, de Andric nem tudta pontra váltani dobását - bár a meccs nagy részében az Olaj akarata érvényesült, a végén a törökök koncentráltak jobban, így ők kezdték győzelemmel a második csoportkört a FIBA Europe Cupban.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus