Folytatódott Hangáék vesszőfutása

Hiába a 10 napos szünet, a Real nem tudta rendezni sorait, így az idén eddig már háromszor legyőzött Baskonia is elvitte a győzelmet Madridból.

 

ACB Liga, alapszakasz, 23. forduló

Real Madrid (17-5) – Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz (12-9) 72-80

A január 4-e és február 20-a között összesen 18 meccset játszó Real Madrid alaposan megsínylette ezt az óriási terhelést, az eredmények mellett a mutatott játék is egyre romló tendenciát mutatott Hangáéknál. Mindez a legutóbbi, Zalgiris elleni fellépésükön csúcsosodott ki talán leginkább, mikor mindössze 47 pontot dobva (68-47) kaptak ki Kaunasban. Azóta azonban lett volna idő egy kis ráncfelvarrásra, hiszen az eheti, CSZKA Moszkva elleni Eurliga-meccse természetesen elmaradt a Realnak az orosz csapatok felfüggesztése miatt.

Ez az extra hosszúságúnak számító 10 nap pihenő sem volt elég azonban a madridiak számára, akik a Baskonia ellen remekül kezdetek ugyan (8-0) és a nagyszünetben is magabiztosnak tűnő előnnyel vezettek (38-29). Fordulás után aztán nagyot javult a baszkok játéka, akik a harmadik negyedben egy híján ugyanannyi pontot szereztek, mint a teljes első félidőben, így megfordították a mérkőzést (54-57) és nem engedték ki a kezükből a győzelmet a hajrában sem. A Baskoniát eddig egyébként háromszor is magabiztosan verte már ebben a szezonban a Real (kétszer az Euroligában, egyszer a bajnokságban), a „söprés” azonban nem jött össze ellenük.

Hanga Ádám a padról beszállva 11 perc alatt 5 pontot (1/2 dupla, 1/3 tripla), 2 lepattanót és 2 blokkot (5 VAL) tett hozzá a Real Madrid teljesítményéhez.

A Baskonia legjobb dobói: Enoch 17, Costello 13/9, Fontecchio, Baldwin 11/3-11/3
A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 16, Heurtel 9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus