Fordulatos meccsen, bravúros hajrával nyertek Vojvodáék

Az alsóházba tartozó Trieste ellen, nem kis szerencsével, fergeteges végjátékot fordított a maga javára Vojvoda Dávid Reggio Emiliája

Serie A alapszakasz, 13. forduló:

Grissin Bon Reggio Emilia - Allianz Pallacanestro Trieste  87 -  86

Vojvoda Dávid újra ott volt a Reggiana kezdő ötösében, összesen 19 perc 51 másodpercet játszott, ezalatt 10 pontot dobott (4/10 a mezőnyből, közte 2/6 a tripla), leszedett 1 lepattanót, kiharcolt 1 faultot, míg a negatív oldalon  4 személyi hiba, és  1 eladott labda szerepelt (1 VAL). 

Reggio Emilia legjobb dobói: G. Mekel 17/3, R.Upshaw 14/6, J.Owens 13

Trieste legjobb dobói:  D.Jones 17/6, A.Mitchell 15/3, J.Fernandez 15/6

Álomszerűen kezdtek a hazai piros-fehérek, és honfitársunkkal a soraiban 24-9-es kezdéssel állva hagyták a Triesztet. A házgazda parádés startja azonban nem roppantotta meg azt a vendégalakulatot amely eleddig a tabella alsó felében küzdött, és az ex Orlando Magic profi Dequan Jones vezetésével már a szünetben egy pontos vendégelőnyt (34-35) mutatott az eredményjelző tábla. A triesztiek lendülete a nagyszünet után sem tört meg, és szép lassan nőtt a különbség a két csapat között. 54-64-nél  volt először  kétszámjegyű a vendégelőny, aztán az utolsó negyed közepére 65-78-nál eldőlni látszott az összecsapás. Azonban Vojvodáék nagy szerencséjére, ezt sem Reggie Upshaw, sem Gai Mekel nem így gondolta, és vezetésükkel a Reggio Emilia az utolsó öt percben ledolgozta tetemesnek tűnő hátrányát, és a fordulatos bajnoki igazi slusszpoénját az izraeli klasszis duplája adta meg nem egész 2 másodperccel a záró dudaszó előtt. Nyert a Reggiana, és továbbra is esélye van a legjobb nyolcra, és azzal a kupa nyolcas döntőjére.

Vojvoda  Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb, a Serie A 14. fordulójában, december 22.-én vasárnap 18.30-as kezdéssel  a bajnoki címvédő Umana Reyer Venezia csapatát fogadja hazai pályán.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus