Gálázott a Falco a Bonn ellen

A második negyedet leszámítva remekül játszott a vasi gárda, és kiütéssel szerezte meg a második győzelmét a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 4. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-2) - Telekom Baskets Bonn (német, 2-2) 91-59 (24-14, 16-19, 22-9, 29-17) 

 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el!

 

Meggyőző. Neves német ellenfelet fogadott a Falco az Arena Savariában, de megilletődöttség jeleit nem tapasztalhatták a kilátogatók a magyar bajnokon - lendületes, eredményes játékkal kezdtek a sárga-feketék, és Reddic hat pontjával gyorsan 11-6-os előnybe kerültek. Lake is bekapcsolódott a pontgyártásba, 20-11-re lépett el Gasper Okorn együttese, majd a negyed végére a tízet is elérte a hazai fór (24-14). A folytatásban szigorított védekezésén a bonni csapat, 34-25 után egy 8-2-es etappal három pontra zárkóztak a vendégek. Hooker és Reddic találataival azonban a vasiak mehettek jobb szájízzel nagyszünetre, az első félidőt a kétpontos dobásokban nagyon precíz (12/17) Okorn-legénység zárta hétpontos vezetéssel (40-33). A fordulás után Perl trojkájával, majd Benke és Reddic kosaraival egy gyors 7-0-s futással kezdett a szombathelyi együttes, itt meg is roppantak a németek. 15-3-ig nyúlt a sorozat, az agresszívabb hazaiak sokszor állhattak a büntetővonalra, míg a vendégek sok eladott labdát és kihagyott dobást vétettek ebben az időszakban. A záró felvonást húszpontos előnnyel kezdhette a Falco, és bár 67-51-nél még egyszer felcsillant a remény egy bonni zárkózásra, Filipovity egy triplával és egy duplával gyorsan lehűtötte a kedélyeket - inen már kosárgálát láthattak a nézők, a harmincat is elérte a differencia, a vártnál nagyobb arányban ütötte ki ellenfelét a szombathelyi csapat. 2-2-re módosult tehát a sárga-feketék BL-mutatója, biztató játékkal rukkol eddig elő a rangos sorozatban a magyar bajnok.

Pontatlan volt a Bonn. A duplákat 40, a triplákat 22 százalékkal dobták a németek, de a büntetővonalról sem ment nekik, onnan is csak 60%-ot hoztak - nem sikerült jól "belőniük" a Savariát. A festékben 42-26-ra kaptak ki, köszönhetően a 7/7-tel záró Reddic "rombolásának", nem igazán volt ellenszerük az amerikai centerre (sem). A Falcónál Filipovitynak 19 és fél perc is elegendő volt 18 ponthoz, de egyik vasi sem játszott többet 24 percnél - nem is kellett, amikor megrázta magát a házigazda, könnyedén lépett el ellenfelétől. 

 

A Falco legjobb dobói: Filipovity 18/12, Reddic 16, Lake 12.
A Bonn legjobb dobói: Simons 13/9, McKinney-Jones 11/3, Breunig 10.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus