Görögországgal találkozik a Team USA, Grúziával Szlovénia

Rendeznek brazil-spanyol és Puerto Rico-Szerbia mérkőzést is, íme a mai program.

A világbajnokság negyedik napján a pályára lépő 16 csapat a második csoportmeccseit vívja, így most már abszolút a továbbjutásokról beszélünk – ezzel együtt inkább a délutáni program tűnik érdekesnek.

A B csoportban a szerbek magabiztosan, Puerto Rico pedig ötpontos győzelemmel kezdett, így egymás ellen a kvartett első helyét dönthetik el, míg Kína és Dél-Szudán valószínűleg a becsületgyőzelméért hajt délelőtt – tegyük hozzá, hogy természetesen a szerben Puerto Rico ellen is esélyesebbek.

A C csoportban ismét megnézhetjük a Team USA-t, amely a Jordániát legyőző Görögországgal találkozik most – erősebb ellenfél lesz, mint Új-Zéland volt, összeszedettebb kezdésre és pontosabb, koncentráltabb játékra lesz szükség a győzelemhez. Persze az esélyesek Edwardsék, de a fizikális, okos görögök képesek bravúreredményt elérni, ha nem lesz elég egységes az amerikai társaság…

Az F csoportban szintén a két győztes és a két vesztes találkozik, az a kérdés, hogy az elsőre 37 pontot jegyző Luka Doncic körül mennyire lesz stabil Szlovénia – ha meglesznek a kinti dobások és főleg meglesz a védekezés, akkor Grúziánál is jobb a gárda, de Mamukelashvili, Bitadze és Shengelia olyan masszív frontcourtot alkothat, hogy Mike Tobey-éknak fel lesz adva a lecke.

És ugyanez a helyzet a G csoportban is abból a szempontból, hogy ott is a két győztes, a két toronymagas esélyes feszül egymásnak az első helyért – elsőre Brazília és Spanyolország is nagyon meggyőző volt, és bár alapvetően a spanyolokat előrébb várjuk a tornán, de ezt ezen a találkozón kell igazán bizonyítaniuk.

A mai menetrend:

10:00 Kína – Dél-Szudán (B csoport)
10:00 Venezuela – Zöld-foki szigetek (F csoport)
10:45 Új-Zéland – Jordánia (C csoport)
11:45 Elefántcsontpart – Irán (G csoport)
13:30 Grúzia – Szlovénia (F csoport)
14:00 Puerto Rico – Szerbia (B csoport)
14:40 Görögország – USA (C csoport) (TV: M4 Sport)
15:40 Brazília – Spanyolország (G csoport) (TV: 16:30-tól M4 Sport)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus