Hanga a Barca legjobbjaként tért vissza

Ádám Euroliga-szezoncsúcsa segítette át csapatát a legnagyobb nehézségeken a Buducsnoszt ellen, a Barcelona megszerezte az ötödik helyet.

Euroliga, alapszakasz, 29. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 17-12) – Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 6-23) 95-83

Örömmel konstatálhattuk, hogy a kisebb sérülés illetve családi gyász miatt néhány meccset kihagyó Hanga Ádám ismét játékra jelentkezett a Barcelonában a Buducsnoszt elleni mérkőzésre. A katalánok voltak természetesen a meccs esélyesei, és abban a tudatban léphettek pályára, hogy győzelmükkel tét nélkülivé teszik maguk számára az utolsó fordulót és elkerülik a playoffban a Fener, CSZKA, Real szupertriót.

A Buducsnoszt azonban nem asszisztálni érkezett a Barca előadásához, ezt az Adria Liga címvédőjének egészen kiváló, 13-4-es kezdése is bizonyította. Hanga lépett elő a hazaiaknál, az ő triplákkal és büntetőkkel elért gyors 10 pontjával tartotta magát csapata. Ádám ébresztője aztán jó hatással volt a társakra is, 16-22 után ugyanis egy 22-4-es nagy rohamnak köszönhetően már a Barca vezetett 38-26-ra. A Nikolics által húzott Buducsnoszt azonban nemhogy nem omlott össze ettől, hanem a nagyszünetre már ismét az ő vezetésükkel vonultak a csapatok (44-46).

Fordulás után sem lett sokkal könnyebb az élet a Barca számára, és ismét csak Hanga kosarai, egészen pontosan a 3 perc alatt termelt 8 pontja adott lendületet a gránátvörös-kékeknek. Innentől aztán már folyamatosan Heurteléknél volt a néhány pontos előny, akik a záró felvonásban már biztonságos távolságban tartották maguktól a nagyot küzdő Buducsnosztot és nagyobb gond nélkül nyertek. A Barca így tehát ötödikként fogja zárni az alapszakaszt és a rájátszásban az Efesszel küzdhet majd meg pályahátrányból a vitoriai Final Fourért.

A visszatérő Hanga Ádám rögtön a kezdőben kapott helyet és bő 24 perc alatt mindössze 2 ponttal maradt el Euroliga-karriercsúcsától. Végül csapata legjobbjaként 18 pontot (6/3 dupla, 4/2 tripla, 6/6 büntető) jegyzett, ami mellé leszedett 4 lepattanót, adott 4 gólpasszt, szerzett 2 labdát és beütött 1 illetve kiharcolt 4 faultot, ami 26 VAL-t eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Hanga 18/6, Smits 14/6, Tomic, Kuric 11-11
A Buducsnoszt legjobb dobói: Nikolics 25/15, Gordics 11/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus