Hanga Ádám brutális zsákolással köszöntötte fel Sarunas Jasikeviciust

A Barcelona vezetőedzője születésnapján verte meg a Baskoniát, honfitársunké volt a meccs pillanata. 

FC Barcelona - TD Systems Baskonia 71-57

A mezőnyben elsőként a Barcelona érte el a 20 győzelmet, amivel továbbra is vezetik az Euroligát, és a Baskonia elleni siker azért is lehet édes, mert a korábbi klasszis játékos, a gárda vezetőedzője, Sarunas Jasikevicius 45. születésnapján érték el. Az sem elhanyagolható tény, hogy ezzel nehéz helyzetbe hozták ellenfelüket, akikkel szemben a tavalyi spanyol bajnoki döntő óta akad némi törlesztenivalójuk - a Baskonia ezzel a vereséggel három meccsnyire került a 8., még rájátszást érő helytől. 

Már a meccs elején haraptak a gránátvörös-kékek, 25-4-re vezettek az első negyedet követően, utána viszont visszavágtak a baszkok, nagyszünetre már csak hét ponttal járt előrébb a Barca, sőt 40-40-nél a Baskonia kiegyenlített. Ekkor azonban jött egy 7-0-s futás Mirotic-éktól, amivel újra nyeregbe kerültek. A baszkok még egyszer nekiveselkedtek a negyedik negyedben, de ekkor Hanga, Higgins és Mirotic is gyorsan beszórt egy hármast, amivel visszaverték az utolsó próbálkozást. 

Hanga Ádám ezúttal csereként kapott 20 percet, ez idő alatt holtversenyben a csapat harmadik legjobb dobója lett 9 ponttal (3/6 kétpontos, 1/3 tripla), emellett leszedett 3 támadópattanót, szerzett egy labdát, kiosztott 2 gólpasszt, míg mindössze 1 labdát adott el és egy személyi hibát ütött be - illetve zsákolt egy óriásit:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus