Hanga Ádám és Keller Ákos csapata is győzelmet aratott

Kellerék egy furcsa hosszabbításos meccset húztak be, Hangáék egy rivális otthonában diadalmaskodtak.

fotó: Twitter

 

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 2. forduló:

Unicaja Malaga - Barcelona 70-79

A nyitófordulóhoz hasonlóan ezúttal is a két ex-NBA-s, Nikola Mirotic és Alex Abrines húzta a Barcelonát, ketten együtt 45 pontot termeltek, és végül ez bizonyult a döntő faktornak: a két spanyol rendre meg tudta tolni a vendégek szekerét. Mellettük Huertel 9 ponttal, 6 gólpasszal és 5 lepattanóval, Brandon Davies 8 ponttal és 4 gólpasszal segített, és a végül negatív tesztet produkáló (és egyébként szülinapos) Pierre Oriola is pályára léphetett, egyedül Corey Higgins nem játszott a 12-es keretből. A túloldalon a Malaga gyakorlatilag végig futott az eredmény után, náluk is több jó teljesítmény akadt, de a 17 pontos Brizuela mellé senki nem tudott fellépni támadásban, ez pedig eldöntötte a meccset. 

Hanga Ádám ezúttal is a padról érkezett, de így is majdnem 25 percet foglalkoztatták, és egyre komfortosabb a hatodik ember szerepkörében: a dobások még nem az igaziak (5 pont, 1/3 kétpontos, 1/3 tripla, 0/2 büntető), viszont adott két gólpasszt és két faultot ki is harcolt, hátul pedig 5 lepattanót és 3 szerzett labdát jegyzett - a mérleg negatív serpenyőjébe 2-2 eladott labda és fault került. Összességében 6 VAL-lal zárt, ami a csapatában a negyedik legmagasabb érték. 

Lengyel bajnokság, alapszakasz, 5. forduló

Slask Wroclaw - Arka Gdynia 85-74 (h.u.)

Hullámzó meccset nyert meg Wroclaw, hiszen az első negyedet 14 ponttal húzták be, a másodikat 12 ponttal vesztették el - a második félidőben úgy tűnt, megszűnik ez a hullámzás, de végül hosszabbításba torkollott a mérkőzés, ahol a hazaiak 11-0-ra dominálva szerezték meg harmadik győzelmüket. A Wroclaw egy meccsel kevesebbet játszva is hatodik helyen áll a tabellán, 3-1-es rajtot vettek, a ma a Nevels-Ramljak-Jovanovic trióra és 64 pontjukra támaszkodhattak. 

Keller Ákos kezdőként kicsit kevesebb, mint 14 percet kapott, ez idő alatt 3 pontot (1/3 kétpontos, 1/2 büntető) szerzett, mellette 1 lepattanó, 2 gólpassz, 2 eladott labda és 2 blokk került a neve mellé, emellett beütött egy faultot, kettőt pedig kiharcolt, összességében 3 VAL-lal zárt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus