Hanga dupla-duplával vezette győzelemre a Barcát Münchenben

Válogatott klasszisunk élményszámba menő, karriercsúcsot jelentő gólpasszaival kényelmesen nyert és újra ott van az élen a Barcelona.

Euroliga, alapszakasz, 15. forduló

FC Bayern München (német, 6-9) – FC Barcelona (spanyol, 12-3) 67-77

Az idei utolsó dupla Euroliga-forduló második állomásán az ASVEL után újabb verhető ellenfelet kapott a Barcelona a Bayern München személyében. Főleg, hogy a bajorok a katalánoknál egy nappal később, szerdán játszottak, méghozzá egy hosszabbításba torkolló német rangadót az ALBA Berlin ellen. És a frissesség bizony kulcsfontosságú tényezőnek bizonyult, a bajorok nem tudták felvenni a ritmust az egyébként is jóval mélyebb kerettel rendelkező katalánokkal.

Ebben pedig a legnagyobb örömünkre Hanga Ádámnak is kulcsszerep jutott, válogatottunk kiválósága ráadásul ezúttal nem szürke eminenciásként, hanem látványosabbnál látványosabb megoldásokkal, igazi karmesterként vezényelte csapatát. A vége ennek a megszokott labdaszerzések és zsákolások mellett ezúttal Euroliga-karriercsúcsot jelentő 10 látványos gólpassz lett Ádám számára, melyekből 8-at az első félidőben szórt ki társainak, mikor az még igazán fontos volt csapata számára. A Barca ekkor egy 11-0-s rohammal húzott el (22-37), ami után már nem volt visszaút a meccsbe a Bayern számára, a vendégek a pocsék triplamutatójuk (19/3, 16%) ellenére is magabiztos sikert arattak. A nagy rivális Real Madrid is nyert még csütörtökön, a listavezető Efes viszont kikapott, így ez a három csapat most ugyanolyan mérleggel áll a tabella élén.

Hanga Ádám tehát parádézott, teljesítménye pedig a számok nyelvére lefordítva így nézett ki: 25 perc, 10 pont (3/3 dupla, 3/0 tripla), 10 gólpassz, 5 lepattanó, 2 labdaszerzés, 1 eladott labda, 3-3 kiharcolt és beütött fault, 23 indexpont. Klasszis produkció.

A Bayern München legjobb dobói: Zipser 19/12, Lucsics 11/3, Radosevic 10
A Barcelona legjobb dobói: Higgins 16/6, Mirotic 14, Davies 13, Hanga 10

A mérkőzés legszebb jelenetei, tele Hanga Ádám megmozdulásaival: 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus