Hanga ismét nagyobb szerepet kapott, a foghíjas Barca biztosan nyert

A katalánok Mirotic, Higgins és Delaney nélkül, viszont a szezon során először Heurtellel a soraiban biztosan verték a Betist. Hanga visszakerült a kezdőbe és meg is hálálta azt.

 

ACB Liga, alapszakasz, 19. forduló

FC Barcelona (15-4) – Coosur Real Betis (5-14) 77-59

A Barcelona talán három legjobb, legfontosabb játékosát, a csütörtökön bokasérülést szenvedett Cory Higginst, a vírusos megbetegedéssel küzdő Nikola Miroticot, illetve Malcolm Delaneyt is nélkülözte a Betis elleni mérkőzésre, Thomas Heurtel viszont végre elkezdhette a szezont hosszú kihagyása után. A katalánoknak természetesen így is kötelező volt a győzelem a kiesés ellen küzdő sevillaiak ellen, és ez nem is okozott gondot számukra.

Hanga Ádám ezzel egyidejűleg az elmúlt néhány meccs mellőzöttsége után visszatért a kezdőbe, és ezt nagyon aktív, hasznos játékkal hálálta meg. Irányításával a Barca egy 12-0-s rohammal húzott el az első negyedben (21-12), akik ezt követően egy fél perces periódust leszámítva (28-29) már nem is játszottak hátrányban, majd a meccset 9 megválaszolatlan ponttal zárva a különbséget is tetemessé tették.

Válogatott klasszisunk, Hanga Ádám 21 és fél perc játékideje során végül 5 pontig (2/1 dupla, 3/0 tripla, 4/3 büntető), illetve szintén 5-5 gólpasszig és lepattanóig, 2 szerzett labdáig és 1 blokkig jutott, valamint 2-szer eladta a labdát és volt még 2 kiharcolt és 3 beütött faultja, így 10 VAL-t hozott össze.

A Barcelona legjobb dobói: Kuric 17/15, Oriola 15, Heurtel 11/3, Claver 10/6
A Betis legjobb dobói: Slaughter 16/6, Conger 16/3, Martin 13/9

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus