Hanga nagy győzelemre vezette a Barcát Moszkvában

A CSZKA elleni fiaskó után a másik moszkvai gárda, a Himki otthonában kiszakadt a Barca pontzsákja, Ádám újabb remek játékával megnyugtató sikert arattak a katalánok.

Euroliga, alapszakasz, 12. forduló

Himki Moszkva (orosz, 6-6) – FC Barcelona (spanyol, 9-3) 94-102

A Barcelona a múlt héten a címvédő CSZKA ellen nézett bele egy komoly pofonba, és a sorsolás most a másik moszkvai gárda, a Himki otthonába szólította őket. Shvedék is komoly játékerőt képviselnek, ez mégis egy merőben más összecsapás volt, amire szépen rendezte és felszívta magát a Barca. Hanga Ádám és csapata remek védekezéssel kezdett, az első négy percben nem kaptak kosarat és 11-0-s vezetést szereztek. Ezt követően aztán szinte minden a támadójátékról szólt, ám a különbség nemhogy nem csökkent, hanem inkább még tovább nőtt, hiszen ezen az estén a katalánoknak hullott be minden.

Mirotic ezúttal is nagy kedvvel, tarthatatlanul kosarazott, a félidőhöz közeledve a szintén remeklő Hanga újabb triplája pedig azt jelentette, hogy a Barca első 10 hárompontos kísérletéből 8 sikeres volt, a különbség pedig egy híján elérte a 20 pontot (35-54). A vendégek a nagyszünetig 61 pontot termeltek, fordulás után is lendületben maradtak, és bár jól pörgött és a végén egy kicsit rájuk is ijesztett a Himki (94-97), nem volt semmilyen csavar a mérkőzésben, erről Mirotic és Delaney gondoskodtak. Az élről a múlt héten hosszú idő után lecsúszó Barca megnyugtatta szurkolóit, hogy a legutóbbi produkciójuk csak egy balul sikerült kisiklás volt.

Hanga Ádám csapata egyik igazi vezére és legjobbja volt, 23 perc alatt dobott 10 pontot (6/2 dupla, 3/2 tripla), kiosztott 6 gólpasszt, leszedett 4 lepattanót, szerzett 1 és eladott 2 labdát, kapott egy blokkot, beütött 2 és kiharcolt 3 faultot, ami 14 indexpontot jelentett ezúttal számára.

A Himki Moszkva legjobb dobói: Shved 23/12, Evans 16, Karaszev 14/12, Booker 14, Jovics 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 28/6, Delaney 17/12, Tomic 15, Hanga 10/6, Higgins, Kuric 10/3-10/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus