Hanga nélkül is egy óriási bravúr kapujában volt a Barca

Az ujjsérülés miatt nem játszó Hanga Ádám és a kiállított edzője nélkül is hatalmas meccset játszott a Barcelona a Fenerbahce otthonában.

Euroliga, alapszakasz, 26. forduló

Fenerbahce Beko (török, 22-4) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 15-11) 88-82

A múlt heti, Efes elleni nagy veresége után egy másik isztambuli csapathoz, méghozzá a listavezető Fenerbahcéhoz látogatott a Barcelona, talán külön kiemelni is felesleges, hogy ennél a fellépésnél keményebb feladat nem sok van az ellenfelek számára. A katalánok ráadásul nélkülözni voltak kénytelenek hüvelykujj-sérülés miatt válogatottunk kiválóságát, Hanga Ádámot.

Hogy aztán a viharfelhők tovább gyülekezzenek a Barca-szurkolók feje felett, Pesics mester már az első percben kiállíttatta magát, miután érthetetlenül vehemensen és hosszú ideig reklamált egy szerinte le nem fújt faultot. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – a vendégjátékosok nagyon felszívták magukat, és a kezdőben helyet kapó Blazic (15/6 pont, 4 lepattanó) 12 első negyedbeli pontjával 14-21 arányban lépett el a gránátvörös-kék alakulat. Nagyszerűen működött a Barca védekezése Hanga nélkül is, a festéket lényegben tökéletesen zárták le a Fener elől, akik így Dixon (19/12 pont, 3 lepattanó, 6/4 tripla) és Melli (13/9 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) főszereplésével szinte kizárólag a kinti dobásaikra tudtak csak hagyatkozni. (Ez aztán a későbbiekben sem nagyon változott, a végére 19/8 duplát és 38/17 triplát értékesített a Fener.)

A nagyszünetre aztán lényegében így is kiegyenlített a védekezésbe egyre nagyobb energiát fektető listavezető (37-38), ám fordulás után a Barca 12 megválaszolatlan ponttal kezdett és közel öt percen át nem kapott kosarat, így minden addiginál nagyobb előnybe kerültek Claverék (37-50). Továbbra sem fogott ritmust a Fener, a közönség támogatása és az Obradovics-féle mentalitás azonban velük volt, így vérrel és verítékkel, illetve továbbra is tripláikkal próbáltak közelebb kerülni vendégeikhez az isztambuliak. Rendre a Barca járt előrébb néhány labdabirtoklásnyival, de Szlukasz (22/15 pont, 11 gólpassz, 5/5 tripla) ötödik triplája után 77 pontnál utolérte a katalánokat a Fener. Sőt, a megállíthatatlanná vált görög irányító újabb kosarával már az óriásit küzdő törökök vezettek, majd Melli büntetőzött jól, a csapatkapitány Mahmutoglu pedig megadta a kegyelemdöfést és a szezon talán legnagyobb győzelmét aratta a ligaelső. A Barcának pedig ezzel biztosan elúszott a negyedik helye, és már hátrafelé kell tekintgetnie, nehogy bajba kerüljön az alapszakasz végén.

A Fenerbahce legjobb dobói: Szlukasz 22/15, Dixon 19/12, Melli 13/9, Datome 11/6
A Barcelona legjobb dobói: Blazic 15/6, Singleton 12/6, Tomic 12, Kuric 11/6, Claver 10

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus