Hanga: Reggio Emiliában cél a meglepetés! (Élőképpel!)

Ma kora este Hangáék az EuroChallenge kupa címvédője ellen készülnek arra, hogy bravúros győzelemmel feledtessék múlt heti botlásukat.

Elmúlt heti, több mint váratlan és nagyon kínos hazai veresége, akár "végzetes" következményekkel is járhat a Sidigas Avellino számára. Különösen azért, mert három olyan bajnoki (Reggio Emilia idegenben, Sassari otthon és Trento idegenben) vár most Hanga Ádámékra, amelyek egyikére sem tudjuk azt mondani, itt bizony elvárható a siker, mert esélyesebbek a zöld-fehér farkasok. Ez a "gyilkos" sorozat ma Reggio Emiliában kezdődik, ahol az olasz bajnokság egyik legerősebb csapata, az EuroChallenge kupa 2014-es győztese, a nyíltan a bajnoki döntőre és az Euroliga szereplésre pályázó Grissin Bon Reggio Emilia lesz Ádámék ellenfele. Ráadásul a Reggio Emilia-i PalaBigi publikuma előtt utoljára tavaly október elején, még a 2. fordulóban, a Vanoli Cremona ellen buktak el bajnokit Dienerék. Így hiába szoros a két gárda eddigi elsőligás bajnoki mérlege - 6-5 összesítésben és 3-2 Reggio Emiliában a hazaiak javára -, ma toronymagas esélyes a piros-fehér mezes Grissin Bon.

Hogy mégis mi szólhat Hangáék mellett? Nos, egyrészt nem tudni, milyen hatással bírt a Reggiana játékosaira, hogy hétfőn, a 20. forduló rangadóján megsemmisítő vereséget szenvedtek Milánóban, a szinte tökéletesen játszó (84%-kal dobták a duplákat, 75%-kal a triplákat Gentile-ék!) Olimpia Milano otthonában. 119-69 lett a rangadó vége, és az sem kizárható, hogy "bennük maradt az ütés", és ez akár a vendégek malmára hajthatja a vizet. Persze a másik véglet az, hogy felpaprikázta őket a brutális vereség, de ebbe bele se gondoljunk...

Másrészt rendkívül tartalékosan állhatnak ma fel a hazaiak, még annak ellenére is, hogy egyik litván Európa-klasszisuk, Darjus Lavrinovic az elmúlt héten, nagyon hosszú idő után újra játékra jelentkezett, viszont az amerikai Drake Diener és a lett Ojars Silins biztosan, míg az elsősorban a védekezésben nehezen nélkülözhető olasz válogatott center, Riccardo Cervi valószínűleg nem lép majd parkettre ma este. Hiányukban jelentősen gyengébb erőt képvisel a Reggio Emilia.

Az Avellino hét közben barátságos-jótékonysági mérkőzésen 81-79-re nyert Somogyi Gergő egykori olasz klubja, a 3. ligás Latina otthonában. Hanga Ádám ezen az összecsapáson is remekelt, 18 pontjával csapata második legeredményesebb játékosa volt. Az Avellino bajnoki krízise kapcsán a dél-olasz sajtó újra sportoldalának címoldalán foglalkozott legmagasabban jegyzett kosarasunkkal Hanga, egy magányos farkas története címmel, kiemelve, hogy az Avellino jelenlegi bukdácsolása legkevésbé honfitársunk "bűne", hiszen a csapatából egyértelműen ő volt az, aki csak ritkán okozott csalódást. Az avellinói Ottopagine megemlíti azt is, hogy bár nem a pontszerzés az elsőszámú erőssége, szinte minden más mutatóban (szerzett labdák, blokkok, asszisztok, kiharcolt faultok, de még a lepattanókban is) csapata egyik legjobbja és igazi vezére, és mindemellett az egész liga egyik legjobban védekező hátvéde.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Grissin Bon Reggio Emilia - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 21. fordulójának további programja:

Tesi Group Pistoia -   Dolomiti Trento   elhalasztva
Enel Brindisi -   Vanoli Cremona     81-65
Openjobmetis Varese -   Acea Roma  08/03 17:00
Reyer Venezia -   Virtus Bologna  08/03 18:15
Pasta Reggia Caserta -   Capo d'Orlando  08/03 20:30
Consultinvest Pesaro -   Dinamo Sassari  09/03 20:00
Vitasnella Cantù -   EA7 Milano  16/04 20:30

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotók: Facebook/Scandone Avellino (slide), Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus