Hanga remekelt, a Real időben ébredt

Az elveszített El Clásico után nehezen pörgött fel a Malaga ellen a Real Madrid, a második félidőben azonban a Hanga, Llull, Tavares trió vezérletével hengereltek a fővárosiak.

 

ACB Liga, alapszakasz, 13. forduló

Real Madrid (12-1) – Unicaja Malaga (6-7) 79-74

A Real Madrid fájó vereségbe futott bele pénteken az Euroligában a nagy rivális Barcelonával szemben, a sebek nyalogatására azonban nem volt idő, hiszen következett az újabb bajnoki a Malaga ellen. Erre azonban nem pörgött fel egykönnyen a madridi sztárcsapat, hiszen – bár Hanga már az első támadásban betalált – ezt követően meglehetősen akadozott a hazaiak támadójátéka. A Real mindössze 31 pontot dobott az első félidőben, így nem meglepő módon hátrányban vonultak a nagyszünetre (31-37).

A folytatásra azonban már egy másik Real Madrid jött ki az öltözőből, Pablo Laso rendet tett a fejekben, így beindult a blancók gépezete. Tavares korlátlan úr volt a palánkok alatt, Llull néhány perc alatt beszórt négy triplát, így mikor Hanga is betalált távolról, már 10 ponttal vezetett a csapata (59-49). A Real a harmadik negyedben ugyanannyi pontot termelt, mint a teljes első félidőben, ezt követően pedig magabiztosan hozta a győzelmet és továbbra is őrzi első helyét a tabellán.

Hanga Ádám újra kezdőként kapott masszív játékidőt a Real Madridban, 25 perc alatt szerzett 14 pontjával (2/4 dupla, 3/4 tripla, 1/2 büntető) pedig a legeredményesebb lett csapatában. Emellett még 4 lepattanó, 3 labdaszerzés, 3 beütött és 2 kiharcolt fault került a neve mellé, ami összesen 15 VAL-t jelentett számára.

A Real Madrid legjobb dobói: Hanga 14/9, Llull 13/12, Tavares 11, Fernandez 10/9
A Malaga legjobb dobói: Boutelle 14/3, Fernandez 11/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus