Hanga szezoncsúcsával nyert rangadót a Real

A nagyszerű formában játszó Hanga Ádám 20 pontot szórt a közvetlen rivális Badalonának, csapata pedig folytatta jó szereplését az ACB Ligában is. A találkozón pályára lépett Maronka Zsombor is.

 

ACB Liga, alapszakasz, 31. forduló

Real Madrid (22-9) – Joventut Badalona (20-11) 99-89

A Real Madridnál igazán büszkék lehetnek a héten lezárult Maccabi elleni Euroliga-negyeddöntős párharcukra, hiszen a korábbi hetek, hónapok hullámvölgyét hátrahagyva nagyszerű játékot bemutatva masírozott be a Final Fourba a királyi gárda. A soros hétvégi bajnokin pedig – bármennyire is meglepően hangzik – egy újabb rangadó várt Hangáékra, hiszen a Badalona mindössze egy meccsel állt rosszabbul náluk a feldobás előtt és szorosan ott van a nyomukban a tabella 3-4. helyén.

A mérkőzés esélyesének ettől függetlenül természetesen a madridiak számítottak, akiknek a lendülete erre a találkozóra is kitartott. A Real már az első negyedben 9 pontos vezetést szerzett és kiváló támadójátékával 29 pontig jutott, a rutinos Tomic-Ribas duóra építő Badalona azonban a nagyszünetre lényegében kiegyenlített (47-46). A térfélcserét követően aztán elsősorban a fantasztikus formában pattogtató Hanga tripláival újra elhúzott a Real (76-64), de a vendégek ezt követően is egalizáltak (83-83). Célba ért azonban Ádám ötödik hármasa is, illetve szintén megtolta a hazaiak szekerét a mezőnyből hibátlanul dobó Yabusele (8/8) és Poirier (6/6), így nem történt fordulat, a Real egy pontgazdag találkozón behúzta a győzelmet riválisával szemben.

Hanga Ádám a Real Madrid kezdőcsapatának tagjaként 24 percet töltött a parketten, amely során szezoncsúcsnak számító 20 pontig (1/2 dupla, 5/9 tripla, 3/5 büntető) jutott. Emellett volt még 2-2 gólpassza és szerzett labdája, 1-1 lepattanója, blokkja és eladott labdája, illetve 3 kiharcolt faultja, ami 21 VAL-t ért számára, ennél többet szintén nem gyűjtött még az idei bajnokságban.

A túloldalon pályára lépett a fiatal Maronka Zsombor is, aki közel 3 percet kapott edzőjétől, amely során pontot nem szerzett, a 3 faultja mellett 1-1 lepattanó és labdaeladás került a statisztikai lapjára. 

A Real Madrid legjobb dobói: Hanga 20/15, Yabusele 17/3, Poirier 16, Causeur 11/6, Llull 10
A Badalona legjobb dobói: Tomic 25, Ribas 15/3, Willis 12/6, Feliz 11/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus