Hanga vezetésével elődöntős a Barca a Király Kupában

A madridi kupadöntő első napján alaposan megnehezítette a Valencia a címvédő Barcelona dolgát, ám Hanga Ádám kisegítette csapatát a bajból

Király Kupa, negyeddöntő

FC Barcelona Lassa – Valencia Basket 86-79

Ebben az esztendőben Madrid ad otthont a spanyol Király Kupának, és Hanga Ádámék a legnagyobb rivális Real otthonában elsőként a Valenciával csaptak össze a negyeddöntőben. A Barcelonának alaposan meggyűlt a baja Dubljevicsékkel, hiszen ellenfelük valamivel jobban kezdte a találkozót, majd 13-24-nél már kétszámjegyű volt a különbség a felek között. Hanga kosarainak is köszönhetően aztán 31 pontnál kiegyenlítettek a katalánok, nagyszünetre pedig 37-39-es állással vonulhattak, ami inkább rájuk nézve volt hízelgő az addig látottak alapján. Fordulás után is szoros maradt a derbi, de nem tudta átbillenteni a maga javára a meccset a Barca, az első percek után egészen 60-58-ig kellett várni a következő vezetésükre. Ez sem hozta meg azonban – egyelőre – az áttörést a címvédőnek, egy 11-3-as roham után ismét a Valenciánál volt az előny.

Teltek múltak a percek, Hanga pedig ismét a legjobbkor állt csapata élére, a szokásos kiváló védekezése mellett 73-73 után a helyére küldött két nagyon fontos triplát, labdaszerzése és gólpassza pedig már azt jelentette, hogy 84-73-ról nincs visszaút a Valenciának. A Barca a szombati elődöntőben a Malagát legyőző Tenerifével találkozik majd, a másik ágon pedig előbb még Real-Estudiantes és Baskonia-Badalona meccseket rendeznek holnap.

Hanga Ádám csereként segítette győzelemhez csapatát, 27 perc alatt 12 pontot (4/2 dupla, 5/2 tripla, 2/2 büntető) dobott, leszedett 4 lepattanót, szerzett 3 labdát, adott 2 gólpasszt, beütött 2 és kiharcolt 4 faultot, így 18 VAL-lal zárt.

A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 17/3, Ribas 15/9, Tomic 14, Hanga 12/6, Singleton 11/9
A Valencia legjobb dobói: Dubljevics 13/9, W. Thomas 12/3, Tobey 11/3, Labeyrie 10/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus