Hanga vezetésével nyert Berlinben a Real

Gabriel Deck visszatért és be is mutatkozott a madridiaknál, a Real pedig kihasználta a Barca botlását és ismét élre állt az Euroligában.

 

Euroliga, alapszakasz, 22. forduló

ALBA Berlin (német, 6-13) – Real Madrid (spanyol, 16-3) 74-89

A Real Madrid számára az ALBA Berlin otthonában folytatódtak az Euroliga küzdelmei. A spanyolok hiányzóinak listáján ezúttal Edy Tavares, Rudy Fernandez, Fabien Causeur és Nigel Williams-Goss neve szerepelt, Gabriel Deck személyében azonban egy komoly erősítést is bejelentettek a héten a Realnál, a visszatérő argentin kiválóság pedig már be is mutatkozhatott régi-új csapatában.

A találkozó elején elsősorban Lo igyekezett tartani az ALBA-t (11-8), ezt követően azonban a szokásos kiváló mezőnymunkája mellett ezúttal eredményesen is játszó Hanga Ádám vezérletével fordított a Real (13-19). A folytatásban aztán még tovább nőtt a vendégek előnye (48-33), és bár a második félidő elején visszajött még 4 pontra a Berlin (46-50), Yabusele és Poirier fizikális játéka mellett Heurtelre sem volt válaszuk a németeknek, így magabiztosan nyert a Real. A forduló nyitómeccsén a Barcelona kikapott Kazanyban, így most a két spanyol gigász ugyanúgy 16-16 győzelemmel áll a tabella élén, ám a madridiak kettővel kevesebb meccset játszottak nagy riválisuknál, akikkel vasárnap össze is csapnak az ACB Ligában.

Hanga Ádám újra a Real Madrid kezdőcsapatában kapott helyet, és oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből. 23 percet töltött a parketten, ami alatt dobott 9 pontot (2/3 dupla, 1/4 tripla, 2/2 büntető), leszedett 4 lepattanót, szerzett 3 labdát, kiosztott 2 gólpasszt illetve 1 blokkot, valamint volt 1-1 beütött és kiharcolt faultja, amivel 15 indexpontot szorgoskodott össze.

Az ALBA Berlin legjobb dobói: Lo 21/6, Eriksson 10/6, Lammers 10
A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 17/9, Poirier 13, Yabusele 12/3, Thompkins 10/6, Hanga 9/3

Az bajnokság állása:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus