Hanga visszatért, de ezt a Clásicót is a Barca nyerte

A katalánok 24-2-es kezdésükkel sokkolták a Realt, ami után nem volt kérdés, hogy a szezon során harmadszor is a Barcelona nyeri meg a nagy rangadót.

 

Euroliga, alapszakasz, 26. forduló

Real Madrid (spanyol, 20-5) – FC Barcelona (spanyol, 20-5) 68-86

A Fenerbahcétól elszenvedett sima veresége után egy újabb kőkemény rangadó, méghozzá a Barcelona elleni El Clásico várt a Real Madridra. A Laso-legénységnek bőven lett volna javítani valója, hiszen nemcsak az isztambuli gyatra produkciót, hanem az ősi riválistól elszenvedett két vereséget (egyet a bajnokságban, egyet pedig az Euroligában) is feledtetni kellett volna.

A Real azonban a Fener elleni, történelmien rossz első félideje (17 dobott pont 20 perc alatt) után ezúttal is beragadt a rajtnál. A Barca lényegében minden fegyverüket elvette tőlük a meccs elején, a szezon egyik legjobbja, Guerschon Yabusele ezúttal is észrevehetetlen volt, Edy Tavarest pedig (ekkor még) nem tudták megjátszani. A madridiak rendkívül statikusak és kiismerhetőek voltak támadásban, nem tudtak leindítani, a triplákat pedig elképesztően pocsékul dobták az egész este során (2/22, 9%). Nem úgy a túloldalon a tavaly még a királyiakat erősítő Nicolas Laprovittola (20/15 pont, 7 lepattanó, 5/5 tripla), aki gyors 12 pontjával begyújtotta a rakétákat és villámkezdéshez segítette csapatát. A Barca meg sem állt 2-24-ig, majd 10-36-ig, ráadásul úgy, hogy a legfőbb MVP-várományos Nikola Mirotic még csak pontot sem szerzett ez idő alatt.

A nagyszünet után Tavares (25 pont, 6 lepattanó, 10/10 mezőnyből) extrája segített kozmetikázni és hozta közelebb a hazaiakat, akik azonban egyszer sem tudtak bejönni a lélektani 10 pontos határ alá. A Barca tehát magabiztosan nyerte ezt a derbit is, ezzel beérte a madridiakat az élen, de ami talán még ennél is rosszabb hír a Real számára, hogy eddig nagyon rosszul néz ki ez a párharc számukra, pedig minden trófeához a katalánok testén át vezet az út.

Hanga Ádám három hete, éppen a Barca elleni bajnokin szedett össze egy kisebb sérülést, és most egy újabb El Clásicón tért vissza a pályára. Válogatott klasszisunk a padról kezdett, és mikor Pablo Laso becserélte, kis túlzással már elment a meccs a Real számára (2-17). Ádám próbált energiát vinni csapata játékába, amit jól mutat a pályán töltött 29 perce is (a legtöbb a Realban), a dobás azonban neki sem ment (3 pont, 1/6 dupla, 0/5 tripla, 1/2 büntető). Ezen kívül volt még 6 lepattanója, 4 beütött és 5 kiharcolt faultja.

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 25, Llull, Causeur 8-8
A Barcelona legjobb dobói: Laprovittola 20/15, Exum 13/3, Davies 11, Calathes, Kuric 10-10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus