Hanga visszatért, hosszabbításban nyert a Barca

Honfitársunk elkezdhette a szezont a Joventut ellen, csapata pedig 15 pontos hátrányból fordítva nyert és maradt továbbra is veretlen.

ACB Liga, alapszakasz, 6. forduló

FC Barcelona Lassa (6-0) – Divina Seguros Joventut Badalona (3-3) 94-92 h.u.

Borzasztóan kezdte a Barcelona a Joventut elleni mérkőzését, hiszen a második negyed elején már 15 ponttal (14-29) vezettek a vendégek. Időközben aztán pályára került Hanga is, és az ő kosara után elkezdte a felzárkózást a Barca, ami olyannyira jól sikerült, hogy Pangos és Singleton főszereplésével félidőben már a katalánok vezettek (40-38). Fordulás után aztán bár egyszer sem játszott hátrányban a házigazda a rendes játékidőben, és úgy tűnt, hogy Hangáék magabiztosan őrzik vezetésüket, a hajrában mindent megpróbált és Harangody triplájával ki is harcolta a hosszabbítást a Joventut. A ráadásban folytatódott a nagy küzdelem, ahol végül a fantasztikus Pangos vezérletével be tudta húzni a győzelmet a Barca. A katalánok így továbbra is a Real Madriddal holtversenyben vezetik az ACB Ligát.

A sérüléséből visszatérő Hanga Ádám biztatóan mozgott az idei első meccsén, ahol csereként beállva 17 perc alatt 6 pontig jutott (5/2 dupla, 1/0 tripla, 2/2 büntető), leszedett 2 lepattanót, szerzett 2 labdát, kiosztott 1 sapkát és a 2 beütött mellett kiharcolt 4 faultot, ami összességében 8 VAL-t eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Pangos 32/6, Singleton, Seraphin 12-12, Pustovyi 11, Claver 10
A Joventut legjobb dobói: Dawson 20/9, Morgan 19/6, Laprovittola 12, Harangody 11/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus