Hanga vs. Hollis: Harcostársakból ellenfelek (Élőképpel)

A két egykori fehérvári kedvenc ma újra összecsap, a tét nem kicsi: a győztes lépéselőnybe kerül a rájátszásért vívott harcban.

Nincs túl jó passzban Hanga Ádám Avellinója: miután biztossá vált részvétele az olasz kupa nyolcas döntőjében, négy egymást követő bajnoki mérkőzésen is vereséget szenvedett. Ezt a rossz szériát Hangáék most hazai közönségük előtt igyekszenek megszakítani, de a feladat nem lesz egyszerű. Soros ellenfelük, az Acqua Vitasnella Cantú ugyanis azon túl, hogy múltját és történelmét tekintve Európa egyik legendás klubja, jelenében is erős és eredményes klub, még annak ellenére is, hogy az idei szezonban bizony még az olasz playoffért is vért kell majd izzadniuk Gentilééknek. Itt rögtön meg is érkeztünk mai összecsapásunk sarkalatos pontjához: a 2011-ben még az Albacomp bajnoki címéért együtt harcoló Hanga Ádám és ma a Cantut erősítő Damian Hollis 2015-ben, más-más klubban, de ugyanazokért a célokért, a rájátszásba kerülésért, vetélytársakként küzdenek.

Ősszel Cantuban 74-65-re nyertek Hollisék (az amerikai-magyar kiscsatár "dupla-duplás", eddigi legjobb olasz bajnoki produktumával rukkolt elő: 12 pont-10 lepattanó), és ez a 9 pont akár ma, akár a későbbiekben fontos lehet a jelenleg ugyanúgy 7 győzelem – 9 vereség mutatóval a 8. helyen álló Cantú és a 10. Avellino közti párharcban. A találkozó előtti sajtótájékoztatón mindkét mester kiemelte, rendkívül fontos összecsapás előtt állunk, a hazaiaknak nemcsak szurkolóik kiengesztelésére kell, hogy begyűjtsék a Cantú skalpját, hanem saját playoff álmaik reális életben tartása miatt sem engedhetnek mag maguknak újabb botlást.

A mai lesz a 32.  Avellino-Cantú ütközet, összesítésben óriási a vendégek fölénye: 31 eddigi mérkőzésük közül 25-öt a lombardok nyertek meg, de Avellinóban is meggyőző volt eleddig a kék-fehér látogatók teljesítménye, 14 dél-itáliai látogatásuk során 11-szer elorozták a 2 bajnoki pontot onnan. Ádámék malmára hajthatja a vizet, hogy a Pallacanestro Cantú rendkívüli menetelés közepén (10 nap alatt 4 komoly mérkőzés) látogat Avellinóba. Hollis és társai eddig hibátlanul veszik az akadályokat: előbb hétfőn, a Varese elleni "szuper-derbin" nyertek biztosan, majd szerdán a EuroCupban, a francia Limoges ellen arattak imponáló győzelmet, a mai bajnoki után pedig szinte egyből irány Moszkva, ahol a Himki Moszkva sztárcsapata ellen lesz eurokupás megmérettetésük.

Érdekesség, hogy őszi találkozójuk óta (Hollisék akkori bemutatása itt) mindkét keret szinte változatlan maradt, az egyetlen új fiút a látogatók prezentálják, a grúz válogatott Giorgi Shermandini (ex-Panathinaikosz, Maccabi Tel-Aviv, Olympiakosz) több mint két év után tért vissza egykori egyesületéhez Cantuba, az ő játéka nemcsak újdonságot, hanem akár komoly nehézséget is jelenthet a mostanában eléggé formán kívül "muzsikáló" avellinói magas-sor számára.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Sidigas Avellino - Acqua Vitasnella Cantú olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy vasárnap 18.00-tól az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást is indít a forduló valamennyi mérkőzéséről, amely csak (egyszerű) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 17. fordulójának további programja:

Acea Roma -  Reyer Venezia  01/02 16:30
Openjobmetis Varese -  Vuelle Pesaro  01/02 18:15
Capo d'Orlando -  Virtus Bologna  01/02 18:15
Enel Brindisi -  Pasta Reggia Caserta  01/02 18:15
Dinamo Sassari -  Tesi Group Pistoia  01/02 18:15
Dolomiti Trento -  EA7 Milano  01/02 20:30
Vanoli Cremona -  Bon Reggio Emilia  02/02 20:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

fotó: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus