Hangáék a belgrádi katlanban sem égtek meg

Az irányítóit nélkülöző Barcelonát meglepte a Zvezda az első félidőben, ám a katalánok ledolgozták 13 pontos hátrányukat és végül biztosan nyertek.

Euroliga, alapszakasz, 4. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 1-3) – FC Barcelona (spanyol, 4-0) 65-73

A Barcelonát a Crvena Zvezda otthonába szólította a sorsolás az Euroliga negyedik fordulójában, és a szerbek ezúttal nem a nagy arénában, hanem az Alekszandar Nikolics Hallban fogadták a katalánokat, ami ha lehet még keményebb helyszín az ellenfelek számára. A Barca az összes irányítóját nélkülözte erre az összecsapásra, Heurtel, Pangos és Delaney sem volt bevethető, így Hanga Ádámra az eddigieknél is nagyobb teher hárult ezúttal ebben a szerepkörben. A héten edzőt váltó Zvezda remekül fel is készült erre a felállásra, a félpályán már keményen szívták a hazaiak a labdát éppen felhozó Barca-játékos vérét, ez pedig láthatóan nem ízlett nekik.

A vendégek alaposan megszenvedtek minden egyes kosarukért, amiből az elején nem volt túl sok nekik, öt perc után 9-4-re vezetett a Zvezda. A szerbek csúsztak-másztak minden labdáért, továbbra is ölték a Barca játékát, így szépen csendben 33-20-ra húztak el. Ennek ellenére az első félidő vége a gránátvörös-kékeknek sikerült sokkal jobban, Mirotic háromszor is villant, Hanga triplája a dudaszó előtt pedig azt jelentette, hogy 36-33-as állással mehettek pihenőre a felek, ami a vendégre nézve igencsak hízelgő volt. Fordulás után aztán Davies is felzárkózott Mirotichoz pontszerzésben, így 44-46-nál a meccsen először átvette a vezetést a Barca. A katalán előny aztán tartósnak is bizonyult, a klasszisok közül egyre többen villantak, a különbség pedig folyamatosan nőtt (49-64). A Zvezdának már nem volt elég a lelkesedés, a játékuk pedig finoman szólva is döcögött, így az első félidőben látottak után meglepően simán nyert a Barca és továbbra is veretlenül áll a tabella élén.

Hanga Ádám tehát újfent kezdőként lépett pályára, ezúttal 30 perc játék alatt 8 pontot (4/2 dupla, 4/1 tripla, 2/1 büntető) dobott, leszedett 3 lepattanót, adott 2 gólpasszt, szerzett 2 és eladott 1 labdát, kapott 1 blokkot, a 3 beütött faultjára pedig 4 kiharcolt jutott, így 8-as indexmutatóval zárt.

A Crvena Zvezda legjobb dobója: Gist 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 21/3, Kuric 15/9, Davies 14

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus