Hangáék a Király Kupa döntőjében is kikaptak a Barcától

Hiába kezdett szenzációsan és szerzett 19-3-as vezetést a Real Madrid, a katalánok ledolgozták hátrányukat és drámai végjátékban megnyerték a Copa del Reyt. Hanga Ádám bokasérülést szenvedett.

Király Kupa, döntő

Real Madrid – FC Barcelona 59-64

A Granadában rendezett Copa de Rey fináléját a Real Madrid és a Barcelona vívták egymással, hiszen egyik sztárcsapat sem hibázott az előző napokban a Breogán és a Tenerife, illetve a Manresa és a Murcia ellen. Az ősi riválisok eddig háromszor találkoztak egymással a szezon során (kétszer az Euroligában, egyszer a bajnokságban), és Hangáék számára eddig elég lehangoló a mérleg, hiszen tulajdonképpen mindháromszor sima katalán győzelem született. Főleg az utolsó, múlt heti találkozójuk lehet emlékezetes, hiszen ekkor a Barca 24-2-es kezdéssel sokkolta a madridiakat.

A Realnak tehát volt miért visszavágnia, és erre a találkozóra alaposan felszívta magát és fel is készült a Laso-legénység. Tavaresék egészen elképesztő intenzitású védekezéssel lepték meg a Barcát, csúsztak-másztak minden labdáért, így most ők húztak el alaposan, 19-3-ra az elején. A Real a folytatásban is fenn tudta tartani a kiváló védőmunkáját, így a gránátvörös-kékek közelebb férkőztek ugyan, de az első negyedben mindössze 5, a nagyszünetig pedig 18 pontig jutottak ellenük (29-18).

Fordulás után aztán rendezte sorait a Barca, Mirotic kosaraival pedig szépen lassan, pontról pontra jöttek közelebb a katalánok. A negyedik negyed elején, 46 pontnál pedig utolérték a Realt, majd nem sokkal később – a meccs során először – a vezetést is átvették. Innentől a Madridnak kellett futnia az eredmény után, 53-59-nél pedig veszni látszott a meccs, Hanga Ádámnak nagyban köszönhetően azonban volt még egy egyenlítést jelentő roham a Realban. Mirotic két jó büntetőjével újra a Barcánál volt az előny, Deck pedig tiszta ziccert rontott, így a katalánok az újabb büntetőikkel bebiztosították kupagyőzelmüket.

Ahogy a hétvége során eddig is, Hanga Ádám a padról szállt be és 14 perc alatt 3 ponttal (0/1 dupla, 1/2 tripla, 0/2 büntető), 3 lepattanóval, 2 labdaszerzéssel, 1 gólpasszal illetve 2 beütött és 4 kiharcolt faulttal (7 VAL) zárt. Ádám főszerepet játszott a Real meccs végi felzárkózásában, ám az utolsó perchez közeledve, Nick Calathes szerencsétlen belépője során bokasérülést szenvedett, ami után le kellett őt cserélni.

A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 10, Abalde, Deck 8-8
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 19/6, Jokubaitis 12/6, Davies 10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus