Hangáék alaposan megizzadtak Berlinben

A második negyedet 28-11-re megnyerő ALBA Berlin hatalmas csatára késztette a Barcát, de néhány klasszis villanás ismét kisegítette a bajból a katalánokat.

 

Euroliga, alapszakasz, 27. forduló

ALBA Berlin (német, 9-18) – FC Barcelona (spanyol, 21-6) 80-84

Az újabb dupla forduló első állomásán a Real Madrid tegnap Milánóban is nyerni tudott, így a Barcelonának is győznie kellett az ALBA Berlin ellen, hogy tartsa a lépést ősi riválisával a második helyen. A katalánok favoritként érkeztek a Mercedes-Benz Arenába és többek között Hanga Ádám főszereplésével jól is kezdtek (9-16), az első negyedben 27 pontot termeltek (18-27). Aki azonban ekkor azt hitte, hogy könnyű dolga lesz a Barcának nagyot tévedett. Az ALBA ugyanis rendezte sorait, sorra behulló tripláikkal megbüntették a vendégek minden hibáját és 28-11 arányban robogtak át a katalán sztárcsapaton a második negyedben (46-38).

Jól jött a félidő a Barcának, a térfélcsere után pedig Abrines, Mirotic és Higgins vették hátukra csapatukat, akik így egy 16-2-es rohanással 53-42-ről 55-58-ra fordítottak. A lendületük azonban megakadt, innentől pedig végig maximum két labdabirtoklásnyi különbség választotta csak el egymástól a csapatokat. Így érkeztünk el az utolsó perchez, amikor is 77-78-nál Delaney negyedik triplája bizonyult a mindent eldöntő momentumnak, az utána következő büntetőcsata már nem osztott vagy szorzott. Alaposan megizzadt, de fontos győzelmet aratott a Barca a német fővárosban.

Hanga Ádám kezdőként közel 21 perc alatt 5 pontot (3/1 dupla, 3/1 tripla), 5 lepattanót, 1-1 gólpasszt, blokkot, eladott labdát illetve beütött és kiharcolt faultot jegyzett ezúttal, mindezt 7 indexpontért.

Az ALBA Berlin legjobb dobói: Hermannsson 17, Nnoko 12, Eriksson 11/9, Sikma 10/3
A Barcelona legjobb dobói: Abrines 17/9, Delaney 16/12, Mirotic 14, Higgins 13

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus