Hangáék az Olympiakoszon is átrobogtak

Az első félidőben még visszajöttek a meccsbe a görögök, a másodikban viszont edzője nélkül is dominált a katalán sztárcsapat. Ádám ismét remekelt.

 

Euroliga, alapszakasz, 16. forduló

FC Barcelona (spanyol, 13-3) – Olympiakosz (görög, 6-10) 90-80

Az ünnepek közti, idei utolsó Eurliga-forduló során a Barcelona az Olympiakoszt fogadta. Ez a nagy múltú párosítás mindig rangadónak számít, ám a csapatok jelenlegi helyzetét figyelembe véve Hanga Ádámék számítottak a meccs esélyesének. Főleg, hogy a liga egyik legjobb centere, Nikola Milutinov nem tudta vállalni a játékot a pireusziaknál, illetve az Efes és a Real már tegnap behúzták a maguk találkozóit, így győzniük kellett a katalánoknak, ha tartani akarták velük a lépést az élen.

Ennek megfelelően elsősorban Higgins és Mirotic kosaraival gyorsan el is húzott 10 ponttal a Barca (16-6), az első negyed egyértelműen az övék volt. A folytatásban aztán a Vezenkov, Papanikolau, Rubit trió főszereplésével megtalálta a ritmusát az Olympiakosz is, a nagyszünethez közeledve átvették a vezetést a vendégek (34-38). Fordulás után aztán ismét egy rendkívül koncentrált, motivált Barca futott ki a parkettre, akiknél jó volt látni, hogy ismét Hanga diktálja a tempót, a karmesteri pálca kiváló használata mellett látványos zsákolások, labdaszerzések vagy éppen tripla is került a neve mellé. 13 ponttal húztak el a gránátvörös-kékek (56-43), mikor Pesics mester érthetetlenül kiállíttatta magát folyamatos reklamálásával. Csapata azonban ettől sem rogyott meg, sőt a különbség csak még tovább nőtt (80-60), így a Barca maradt holtversenyben az első helyen és jól hangolt a Real elleni vasárnapi El Clásicóra.

Hanga Ádám tehát ismét bástyája volt csapatának és szépen kitöltötte statisztikai lapját, 20 perc során 14 pont (5/3 dupla, 2/1 tripla, 5/5 büntető), 3 gólpassz, 4 lepattanó, 3 szerzett és 1 eladott labda, illetve 2 beütött és 3 kiharcolt fault került a neve mellé, a 21 indexpontjával pedig Mirotic mögött csapata második legjobbja lett.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 21/6, Kuric 18/9, Hanga 14/3, Delaney 11/9
Az Olympiakosz legjobb dobói: Reed 15, Papanikolau 14/12, Vezenkov 14, Rubit 10

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus