Hangáék bejutottak a spanyol kupadöntőbe, jöhet a Real!

Hanga Ádám egyik legnagyobb sikereként ma este elődöntőt nyert a Barcelonával a spanyol Király Kupában, így holnap a Real ellen döntőzhet!

Spanyol Király Kupa, elődöntő:
Herbalife Gran Canaria - FC Barcelona Lassa 74 - 87 (15-21, 28-20, 13-27, 18-19)

A katalánokra ráfért már a sikeresség, hiszen borzasztó hányattatott szezonjuk van eddig, ám a 25-öt szóró, Barca-nevelés, Eriksson fémjelezte Gran Canaria otthonában bejutottak a kupadöntőbe és holnap megszerezhetik első idei trófeájukat, amennyiben a Real Madridot is legyőzik.

Bár jobbára uralta a meccs történéseit Szvetiszlav Pesics legénysége, nem volt azért séta-galopp ez az ütközet Ádámék számára, ugyanis jó gránátvörös-kék kezdés után a második 10 perc teljes mértékben a vendéglátóké volt, félidőben ment is kettővel a Gran Canaria.

A fordulás után többek közt a magyar játékos feljavulásának köszönhetően is viszonylag gyorsan ritmus váltott a Barcelona, s végül különösebb izgalmak nélkül zajlott le a véghajrá.

A katalánok csak eggyel nyerték meg a lepattanó-harcot, ám mindössze 10 labdát adtak el csapatszinten, ez pedig döntőnek bizonyult a második félidőben - sokkal kontrolláltabban játszott a Barca, mint az addigra egyszemélyes hadsereggé átalakuló vendéglátó.

Hanga Ádám kezdőként 27 perc alatt 12 pontot (5/10 mezőnyből, 1/4 triplából, 1/2 büntetőből), 6 lepattanót, 1 gólpasszt, 3 szerzett labdát és 2 kiharcolt faultot jegyzett.

A Gran Canaria legjobb dobói: Eriksson 25/18, Aguilar 11/6, Pasecniks 10
A Barcelona legjobb dobói: Oriola 14/3, Heurtel 13/3, Ribas 12/9, Hanga 12/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus