Hangáék egy félidő alatt lerendezték a Baskoniát

A bajnokság után az Euroligában is magabiztosan vette be a Fernando Buesa Arenát a továbbra is nagy formában játszó Real Madrid.

 

Euroliga, alapszakasz, 11. forduló

Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz (spanyol, 4-8) – Real Madrid (spanyol, 10-2) 60-88

A Baskonia a pocsék szezonkezdetet követően nemrég edzőváltáson esett át, Dusko Ivanovicsot Neven Spahija váltotta a kispadon. Csodát azonban az új tréner sem tudott tenni a Real Madrid ellen, a királyi alakulat ahogy néhány hete a bajnokságban, úgy most az Euroligában is nagyon magabiztosan verte Hanga Ádám korábbi csapatát annak saját pályáján.

A Real roppant élesen állt bele ebbe a mérkőzésbe is, a remek védekezésük több labdaszerzést eredményezett számukra, melyekből villámgyorsan mentek át támadásba és elkapták a ritmust. Hanga első kosara után már 11-23 volt az állás, a második negyedben pedig egy kis kakaskodás után az extra motivációt gyűjtő Heurtel keze sült el kétszer kintről, majd ugyanígy tett Fernandez is, ami után még tovább nyílt az olló a csapatok között (20-37).

A nagyszünetre eldőlt a találkozó, a második félidőben könnyedén őrizte 20 pont feletti előnyét a Madrid, a végére pedig kialakult a legnagyobb különbség a találkozón. A hétvégi válogatott szünet miatt most egy kis extra pihenő vár a Realra, jövő héten a Maccabit fogadják a spanyolok.

Hanga Ádám a Real Madrid kezdőcsapatának tagjaként most is megkapta a 25 perces játékidejét Pablo Lasótól, amely során 7 pont (2/2 dupla, 1/3 tripla), 3 labdaszerzés, 1-1 gólpassz és lepattanó, 2 eladott labda, illetve 3 beütött és 1 kiharcolt fault (6 indexpont) került a neve mellé.

A Baskonia legjobb dobói: Fontecchio 14/6, Enoch 14/3
A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 13/3, Heurtel 12/6, Tavares 12

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus