Hangáék egylabdás végjátékban verték a Bayernt

Hullámzó meccset játszott Münchenben a Real Madrid, amiből centerei elvesztése ellenére is győztesen került ki a Laso-csapat.

Euroliga, alapszakasz, 8. forduló

FC Bayern München (német, 3-5) – Real Madrid (spanyol, 6-2) 76-80

Sorozatban a harmadik idegenbeli meccsére készült a Real Madrid a Bayern München vendégeként, ahol ennek ellenére ismét ők számítottak favoritnak. A tavalyi nagyszerű szezon után – mikor alig maradtak le a Final Fourról – elveszítettek néhány alapembert a bajorok (Jalen Reynolds, Wade Baldwin), akiket megpróbáltak hasonló stílusú játékosokkal pótolni (Othello Hunter, Darrun Hilliard).

A találkozót Tavares és Yabusele révén remekül kezdte a Real (4-11), az inkább küzdelmes, mintsem szórakoztató első negyed végére azonban egyenlített a Bayern (13-13). A folytatásban aztán újra felpörögtek a spanyolok, öt triplájuk is behullott a második játékrészben, így megnyugtató előnnyel vonulhattak a félidei szünetre (32-43).

Fordulás után aztán az addig csendesebb Hilliard vette vállára a házigazdát és nem hagyta, hogy idő előtt eldőljön a találkozó. Rubit is nagyszerűen játszott, így a záró játékrész elején hosszú idő után újra a müncheniek álltak jobban (62-60). A hullámvasutazás folytatódott, Thomas is beindult, így a két nyugtató Real-triplára ismét volt válaszuk a hazaiaknak. Labdabirtoklásról labdabirtoklásra billent egyik vagy másik csapat felé a mérleg nyelve, mikor a madridi centerek, Tavares és Poirier fél percen belül kipontozták magukat. Ez azonban nem a Bayernnek kedvezett, az egyébként nagyon ritkán használt small ballból a Real jött ki győztesen, a végső szót Yabusele büntetői és remek védekezése mondta ki. Értékes győzelemmel gazdagodott a Laso-legénység.

Hanga Ádám kezdőként ezúttal 10 percet töltött a parketten, ami alatt 4 elrontott mezőnykísérlet (0/3 dupla, 0/1 tripla), 4 lepattanó, 2 gólpassz, 1 blokk, 1 eladott labda és 2 fault került a neve mellé.

A Bayern München legjobb dobói: Rubit 20/3, Hilliard 16/6, Thomas 11/3, Walden 10/6, Hunter 10/3
A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 21/9, Llull 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus