Hangáék egypontos győzelmet arattak

Egy utolsó másodpercig kiélezett találkozót nyert meg a Real Madrid az Obradoiro otthonában, amivel bebiztosította második helyét a tabellán. Hanga Ádám ezúttal is eredményesen játszott.

 

ACB Liga, alapszakasz, 32. forduló

Monbus Obradoiro (11-21) – Real Madrid (23-9) 88-89

A Real Madridra a két hét múlva esedékes Euroliga Final Four előtt három spanyol bajnoki mérkőzés vár, melyek az ACB Liga alapszakaszának utolsó fordulóit is jelentik egyben. Ezek közül az elsőt az Obradoiro ellen vívták Hangáék, és a galiciai alakulat alaposan megnehezítette a dolgukat.

A korábban az Alba Fehérvárban is megfordult Braydon Hobbs vezérletével ugyanis a hazaiak végig szorosan ott loholtak a madridi sztárcsapat nyakán és nagyon közel álltak a bravúrhoz. A kiélezett végjátékban, 86-86-os állásnál ugyanis Hanga csak az egyik büntetőjét dobta be, így Birutis duplája már a vezetést jelentette az Obradoiro számára. Hat másodperc azonban még volt hátra, és Llull elrontott dobása után Abalde vissza tudta tenni a támadólepattanót, ez pedig a győzelmet jelentette a Real számára.

Hanga Ádám az Obradoiro ellen is a kezdőcsapatban kapott helyet és meghatározó tagja volt a Real Madridnak. Ezúttal 26 percet töltött a pályán, amely során 13 pont (3/7 dupla, 2/5 tripla, 1/2 büntető), 4 lepattanó, 2-2 szerzett és eladott labda, 1-1 gólpassz és blokk, illetve 2 beütött és 1 kiharcolt fault kerület a neve mellé, ami 10 VAL-t eredményezett.

Az Obradoiro legjobb dobói: Hobbs 17/9, Scrubb 15/9, Birutis 13, Robertson 12/6
A Real Madrid legjobb dobói: Llull 21/9, Hanga 13/6, Poirier 12, Abalde 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus