Hangáék ellopták a győzelmet honi riválisuktól

A Barca már 16 pontos hátrányban is volt és mindössze 3 másodpercig vezetett Valenciában, de Mirotic klasszisa a javukra döntött. A kezdőbe visszakerülő Hanga Ádám is oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből.

 

Euroliga, alapszakasz, 23. forduló

Valencia Basket (spanyol, 11-12) – FC Barcelona (spanyol, 17-6) 76-77

A Barcelonára és a többi Euroliga-csapatra újabb dupla forduló várt, melynek első állomásán Valenciában volt jelenésük Hangáéknak. A masszív középcsapatnak számító honi rivális ezúttal is azon erényeit csillogtatta, melyek eddig is jellemezték őket, azaz nagybetűs csapatként teljes erőbedobással küzdöttek minden egyes labdabirtoklás során. Ezzel meg is lepték a kissé kényelmesen kezdő Barcát, így a meccs első perceitől kezdve ők játszottak előnyben. 36-25-nél aztán a katalánok is összekapták magukat, a félidőig már 16 pontos Mirotic vezetésével 10 megválaszolatlan pontot szereztek (36-35). Fordítaniuk azonban nem sikerült, a nagyszünetre ismét meglépett egy kicsit a házigazda (43-37).

A Valencia aztán a második félidőt is nagyon jól kezdte, a dupla-duplázó Dubljevics mellé San Emeterio is belelendült, így a narancssárga mezesek már 16 ponttal is vezettek (58-42). Hanga gyors 4 ponttal fújt riadót, a Barca pedig még idejében eszmélt és visszahozta magát látótávolságon belülre. A záró felvonásban aztán elkezdtek behullani a katalán triplák, ezeknek, illetve Dubljevics kihagyott büntetőinek köszönhetően pedig megnyílt a vendégek előtt a lehetőség, hogy megnyerjék a meccset. 76-75-nél ki más, mint Mirotic kapta meg a labdát, aki gyönyörűen megforgatta védőjét, és ahelyett, hogy még idejében faultolták volna (volt még egy mezőnyhibára lehetőség) egy 2+1-et ütöttek rajta bő 3 másodperccel a vége előtt a hazaiak. Ez volt a Barca első vezetése a meccsen, és miután Mirotic mellédobta a büntetőt, a Valencia már nem tudott támadni, szinte a semmiből nyertek a vendégek.

Válogatott klasszisunk, Hanga Ádám visszakerült a kezdőcsapatba, ezt pedig nemcsak védekezésben, hanem támadásban is rendkívül hasznos játékkal hálálta meg, amiről sokat elárul, hogy az első félidőben közel 17 percet töltött a parketten. Végül 26 és fél perc során 9 pont (4/2 dupla, 1/1 tripla, 2/2 büntető), 6 gólpassz, 1-1 lepattanó és labdaszerzés, 3 eladott labda, illetve 2-2 beütött és kiharcolt fault került a neve mellé, a 12-es indexmutatója pedig Mirotic mögött a második legjobb volt csapatában.

A Valencia legjobb dobói: San Emeterio 17/12, Dubljevics 14/3, Sastre 10/6
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 26/9, Hanga 9/3

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus